IZAZVAO SMEH NA ROD LEJVER ARENI: Đoković citirao SLOBODANA MILOŠEVIĆA dok je davao izjavu posle meča (VIDEO)

tenis

Foto: Printskrin/Youtube/Australian Open TV

Novak Đoković je preživeo pravi pakao u 2. kolu Australijan opena. Ne samo zbog ozbiljnog otpora i izgubljenog seta od strane Gaela Monfisa, već pre svega zbog nehumanih uslova za igru gde je bilo 40 stepeni po najvećem australijskom suncu.

Prvo pitanje Džima Kzurijera po završetku meča bilo je vezano za uslove za igru i paklenu vrućinu na terenu, gde se Monfis slabije snašao.

– Obojica smo patili na terenu, bili su brutalni uslovi, naročito u prvih sat i po. Znao sam da će biti veliki izazov za obojicu. Gael je jedan od najvećih atleta, ako ne i najveći u našem sportu. Mnogo toga vraća u teren, ima snažan servis i težak je protivnik. Mučio se u drugom i početkom trećeg seta, videlo se da nije u najboljem stanju, a posle je bila teška borba – rekao je Novak posle trijumfa nad Monfisom.

– Lepo je vratiti se na Rod Lejver Arenu ponovo, hvala vam na podršci tokom meča – rekao je Novak i izazvao ovacije publike.

ZAVRŠILA U BOLNICI: Sonja Vuksanović hitno operisana!

Novak je upitan i o stanju lakta, za koji ističe da i dalje nije potpuno spreman, ali da napreduje i da mu u tome pomaže vera u sebe.

– Možeš da me pitaš šta hoćeš, ali u svlačionici. I dalje lakat nije 100%, ali napreduje. Imam veru u sebe, znam za šta sam sposoban, kada izađem na ovaj teren imam specijalna osećanja, jer znam šta sam sve prošao i ovo je za mene najuspešniji teren u karijeri – pričao je Novak, dok je nekoliko devojčica vrisnulo ”Novače, volimo te”.

– Volim i ja vas – usledio je munjevit odgovor Novaka u stilu Slobodana Miloševića, što je izazvalo smeh Rod Lejver Arene.

Novak u Australiji juri rekordnu 7 titulu i može da postane najbolji svih vremena kada je u pitanju prvi Gren slem turnir.

Australijan open igra se za nagradni fond od 43,2 miliona dolara i Novak u slučaju da ga osvoji može dodatno da uveća svoj bankovni saldo.

DANAS JE KRSTOVDAN: Običaji su RIGOROZNI na ovaj dan, ali nakon njega ste spremni za novi početak!

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)