IZAZIVANJE PANIKE U VREME EPIDEMIJE KORONA VIRUSA: Doktorki policija uručila prekršajni nalog zbog ovih reči

auto

Foto: Printscreen/youtube

Iz Policijske uprave Prijedor su rekli da apeluju na sve građane da tokom vanredne situacije poštuju naložene mere Republičkog štaba za vanredne situacije.

Doktorki Maji Stojić-Dragojević iz Prijedora policija je juče uručila prekršajni nalog zbog kršenja odluke Vlade Republike Srpske o zabrani izazivanja panike i nereda za vreme vanredne situacije na teritoriji Republike Srpske.

Stojić-Dragojević je i član Predsedništva SDS, a prijavu je dobila izbog njenih izjava u jednoj televizijskoj emisiji.

– Prekršajni nalog je uručen nakon što je, za vreme vanredne situacije usled širenja korona virusa, na internet portalu jedne televizijske kuće, objavljena njena izjava o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, čime je postupila protivno navedenoj Odluci Vlade Republike Srpske – poručili su iz policije.

ČETVRTA ŽRTVA KORONE U SRBIJI: Preminula doktorka iz Niša

Ona je između ostalog izjavila da je epidemija korona virusa pokazala manjkavosti našeg zdravstvenog sistema.

– U svetu postoje protokoli, preporuke za terapiju i tretman… Ali u Republici Srpskoj određeni broj zdravstvenih ustanova uopšte nema ni infektologa, epidemiologa. Nemamo timove, organizovane službe, dovoljan broj respiratora… Imamo manjak intenzivne nege, na šta je trebalo mnogo ranije misliti. Nama ne znače kreveti bez adekvatne opreme, edukovanog kadra, neophodne terapije, treba nam adekvatna intenzivna nega! Nepripremljeni čekamo na ono što će nam stići. Veliki problem je broj potrebnih testova, koje već sad nemamo u određenim zdravstvenim ustanovam – rekla je Stojić-Dragojević i zbog tih izjava zadobila prekršajni nalog.

– Takođe, upozoravamo građane da se tokom epidemiološke situacije u Republici Srpskoj ponašaju odgovorno, kako prema sebi tako i prema drugima, te da izazivanje panike i nereda iznošenjem ili prenošenjem lažnih vesti otežava sprovođenje naloženih mera i ni na koji način ne doprinosi rešavanju problema. Podsećamo, Odlukom je propisana novčana kazna za fizičko lice u iznosu od 1.000 do 3.000 KM, za pravno lice od 3.000 do 9.000 KM te za odgovorno lice u pravnom licu od 1.000 do 3.000 KM – rekli su u PU Prijedor.

UŽIVO SA TERENA: Reporter izveštavao o policijskom času u Požarevcu, a mladić iza njega iznenadio SVE (VIDEO)

Na prekršajnu prijavu koju je dobila član Predsedništva SDS doktorica Maja Dragojević-Stojić reagovali su iz ove stranke. Iz SDS su rekli da je doktorka Maja Dragojević-Stojić od prvog dana na “prvoj liniji” aktivne borbe protiv korone virusa i dobrovoljno se prijavila da bude član Tima za borbu protiv korone virusa. Osudili su, kako navode, ničim opravdano pokazivanje sile nad članicom Predsedništva SDS i pozvali Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da bude u službi građana.

     

(Dnevne.rs/Blic.rs)