IVICA DAČIĆ U SVOM STILU: Ironično reagovao na Raminu izjavu o stvaranju tzv. “Velike Albanije”

ministar

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Razmišljam da možda poslušamo savet Edija Rame, pa da sutra Ministarstvo spoljnih poslova Srbije donese odluku o zajedničkoj spoljnoj politici Beograda i Banjaluke, kao gestu koji bi potvrdio da je i Srbija za to da u regionu treba prestati sa “istim starim sra. ima iz prošlosti” i ići napred, prokomentarisao je, sa ironijom, ministar Ivica Dačić današnju izjavu albanskog premijera da Srbija ne treba da se oseća ugroženo zbog sporazuma Tirane i Prištine o zajedničkoj spoljnoj politici.

– Priština ne može samostalno ni da vodi spoljnu politiku, jer su Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije, pa, prema tome, Rama je trebalo sa Beogradom da postigne taj sporazum i siguran sam da se on zbog toga ne bi osećao uopšte ugroženo, već da ide napred – dodao je šef srpske diplomatije, u istom tonu, u izjavi za Tanjug.

Međutim, kaže Dačić, ne brine njega Rama, nego to što međunarodna zajednica ne reaguje na očigledne pokušaje stvaranja takozvane “velike Albanije”.

UPOZORENJE RHMZ: Veliko nevreme stiže u Srbiju!

– Taj plan i projekat se više i ne krije, niti je reč o nekakvoj tajnoj zaveri. Pokušaji njegove realizacije dešavaju se pred očima svih – upozorio je Dačić.

       

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)