IVICA DAČIĆ REAGOVAO NA IZJAVE AMFILOHIJA: Držao si mi opelo, a ja sam vaskrsao!

Dačić

Foto: Beta

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije ne miruje i nakon optužbi na račun predsednika Srbije da će izdati Kosovo i Metohiju, nastavlja da vređa srpske zvaničnike.

Mitropolit Amfilohije je izjavio da je 2013. održao opelo Ivici Dačiću, koji je tada bio predsednik Vlade Srbije, a ne Vučiću.

– Nikoga ne napadamo ni ja, ni Crkva, već izražavamo zabrinutost za sudbinu najvažnijeg i najsvetijeg dela srpske države. Nikada Vučiću nisam držao opelo. Uradio sam to ondašnjem premijeru Ivici Dačiću i Skupštini Srbije. Međutim, ako Vučićevi saradnici to opelo prihvataju, onda ja tu ne mogu ništa – poručio je mitropolit Amfilohije.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić reagovao je na izjave mitropolita Amfilohija i za rekao da Crkva i njeni velikodostojnici ne treba da se bave politikom.

– Sreo sam Amfilohija dve nedelje nakon tog opela na Oplencu i rekao sam mu: „Vi me upokojiste, a ja sam vaskrsao.“ Njegova retorika je odavno poznata i zato nisam iznenađen. Meni su mnogi držali opelo i prežalili me, ali na njihovu žalost, ja i dalje trajem – rekao je Dačić i dodao:

„ZAPALIO“ JAVNOST GOVOROM NA DAN REPUBLIKE SRPSKE: Rusi, Zapad i STRADANJA SRPSKOG NARODA

– Mislim da Crkva ne bi trebalo da se bavi politikom i da se iz nje čuju političke poruke. To nije dobro ni za državu ni za SPC. Ono što je sigurno jeste to da nikome od nas ne pada na pamet da prizna Kosovo, to su gluposti… pa mi se borimo da za to da i one zemlje koje su tu kvazidržavu priznale povuku takvu odluku.

“TATA ČEKA ME ZASEDA, DOĐI PO MENE”: Otac i sin BRUTALNO pretučeni i izbodeni nožem (INFO)

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor:Alo)