IVICA DAČIĆ: Bruka i blamaža prištinske delegacije u Njujorku

UN

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Njujork, Beograd — Ivica Dačić nazvao “blamažom” i “brukom” sve to što predstavnici prištinskih vlasti rade na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku.

Ministar spoljnih poslova Srbije je za Dnevnik RTS naveo da je Priština u Njujork poslala 41 predstavnika, dok srpska delegacija koju predvode premijerka Ana Brnabić i on ima devet ili deset članova.

Šef srpske diplomatije je naglasio da prištinska delegacija nije zvanično pozvana i podsetio da njeni predstavnici “ne mogu da uđu u salu gde se održavaju sastanci, ali se nalaze po hodnicima”.

KOLINDA OPET PRETERALA: Predsednica Hrvatske ne skida POGLED SA TRAMPA, kada vidite, biće vam malo neprijatno! (FOTO)

“Ako pogledate tvitove i razne vesti koje oni puštaju, to je uglavnom reč o tome da je neko nekoga sreo u hodniku. U utorak je bila jedna velika blamaža gde je marokanski premijer sedeo i oni su mu prišli i posle toga stavili tvit da sa Marokom razgovaraju o uspostavljanju diplomatskih odnosa”, rekao je Dačić.

On je dodao da ga je “odmah zvao marokanski ministar”. “Oni su se prenerazili, napisali su demanti, znači sve što rade je bruka”, kazao je Dačić.

SKANDAL U SEDIŠTU UN! Pacoli napao Ivicu Dačića

On je još rekao i da se u narednom periodu može očekivati da još više zemalja povuče priznanje nezavisnosti Kosova ili saopšti da to nikada nisu učinili. Kako je kazao, on će u Njujorku imati niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima i zemalja koje su priznale Kosovo i koji nisu.

(Dnevne.rs/Izvor: Beta, Tanjug)