IVANA CARICA: Španovićeva drugim mestom u Cirihu završila SEZONU IZ SNOVA! (FOTO)

ATLETIKA

Foto: Tanjug/AP

Sezona iz snova je završena! Ivana Španović je ovoga puta skakala bez pritiska, jer je još u Lozani obezbedila prvo mesto na svetskoj rang listi. Titula Dijamantske lige je odavno overena, a naša atletičarka nije stigla do istorijske šeste pobede u ovom takmičenju.

Ređali su se trijumfi u Šangaju, Oslu, Štokholmu, Lozani i Parizu, a nadmetanje u Cirihu došlo je kao šlag na tortu. Postala je jedina atletičarka u istoriji koja je slavila na pet mitinga u sezoni a i šesta pobeda nije bila daleko.

[adsenseyu4]

Ona je već u prvom skoku stigla na najbolju poziciju – 6,93 metara bilo je dovoljno da dođe do vrha! U drugoj seriji Španovićeva je prestupila ali je ostala na vodećoj poziciji. U trećoj seriji Ivana je ostvarila rezultat od 6,74 metara.

Olimpijska šampionka Bartoleta je takmičenje završila posle treće serije, tako da je Ivani bila olakšana konkurencija u samoj završnici.

U četvrtoj seriji Britni Riz (6,95 metara) je pretekla Ivanu Španović, koja je i ovoga puta imala prestup. Sledeći skok iznosio je 6,90 metara, dok se u poslednjem pokušaju Ivana loše odrazila.

[adsenseyu1]

Britni Riz je završila na prvoj poziciji, dok je naša atletičarka zauzela drugo mesto. Do treće pozicije stigla je Darija Klišina.

U generalnom poretku Ivana je ubedljivo prva sa 68 bodova.

(Dnevne.rs /Izvor: Miloš Rangelov, Blic)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]