ISTRAGA KRENULA U NOVOM PRAVCU: Policija sumnja da su ubica ili pomagači sa mesta zločina pobegli čamcem preko Dunava

pevacica

Foto: Facebook

U istrazi ubistva pevačice Jelene Krsmanović Marjanović policija proverava da li su ubica ili pomagači sa mesta zločina pobegli vodenim putem, čamcem preko Dunava.

Naime, nekoliko stotina metara od mesta gde je 3. aprila nađeno Jelenino telo protiče Dunav.

– Iako se sve vreme pretpostavlja da se ubica odvezao kolima, ne odbacujemo mogućnost da je sa mesta zločina pobegao i čamcem, do koga je pešice, preko močvare, mogao da stigne za petnaestak minuta – kaže naš izvor upoznat s istragom.

VODA

Zbog mogućnosti da je ubica pobegao vodenim putem, policija ispituje sve stanare obližnjeg vikend-naselja. Inspektore interesuje da li su te subote, 2. aprila po podne i predveče videli nekog ko nije iz njihovog okruženja da se dovezao ili odvezao čamcem.

[adsenseyu1]

I da li su uopšte toga dana primetili nešto neuobičajeno. Inače, čamcem se odatle veoma brzo može stići do Velikog ratnog ostrva i zemunske strane Dunava.

marjanovic

Foto: Facebook/Jelena Jeca Krsmanović, Milena Đorđević

KIŠA

Nažalost, kiša koja je u nedelju, ali i juče padala verovatno je uništila i poslednje materijalne tragove. To, međutim, nije sprečilo policajce da i juče detaljno češljaju nasip u potrazi za materijalnim tragovima koji mogu pomoći u rasvetljavanju ove misterije, posebno u nalaženju oružja ubistva.

Istovremeno, policija traži i osobe koje su te subote bile na nasipu i koje su mogući svedoci zločina. Meštani Crvenke, naselja, blizu kog je nađeno telo pevačice, navode da kada je lepo vreme, na nasipu ima dosta rekreativaca, ljudi sa decom, ali i onih koji šetaju pse. Možda je neko od njih video nešto što bi pomoglo u rasvetljavanju ovog monstruoznog ubistva.

[adsenseyu1]

Policija je u istrazi inače pročešljala svaku kuću u Crvenki i razgovarala sa svim meštanima, od kojih su neki ispitivani i na poligrafu. Neki su saslušavani i dva puta, ali je utvrđeno da niko od njih nije povezan sa zločinom.

PROVERA

U međuvremenu su nastavljene provere u drugom smeru istrage, da je ubica pobegao putem ka Borči. Još se proveravaju video-nadzori lokala i kuća na putu od Borče ka Crvenki i očekuje se da je neka kamera uspela da uhvati momenat važan za istragu, identifikaciju zločinca i rasvetljavanje gnusnog ubistva.

Pevačica Jelena Krsmanović nestala je 2. aprila, a njen suprug Zoran ju je poslednji put video „kada je krenula da trči na nasipu kod Crvenke”. Kasno te večeri je prijavio Jelenin nestanak, a njeno beživotno telo nađeno je sutradan pored nasipa. Utvrđeno je da je ubijena udarcima u glavu, verovatno bejzbol palicom ili štapom.

(Blic)