Istoričar Čedomir Antić: Šta bi bilo sa Srbima da nije bilo Slobe Miloševića…

istoricar

Izvor „Medija centar Beograd“

U Srbiji i na Zapadu vlada mišljenje da bi Srbija mnogo drugačije izgledala da nije bilo Slobodana Miloševića, a ovo su neki od mogućih scenarija

U Srbiji i na Zapadu vlada mišljenje da bi Srbija mnogo drugačije izgledala da nije bilo Slobodana Miloševića kao i da je on i njegova vlada presudno uticala na propast Jugoslavije.

Istoričar Čedomir Antić za Nedeljnk piše šta bi bilo da Srbi nikada nisu osetili na svojim leđima Slobinu vlast!

Da se jedne večeri, sada već davne 1984. godine nije oglasila voditeljka RTS-a i u nabrajanju imena članova novoizabranog CK SKS rekla: “U Centralni komitet izabran je drug Slobodan Milošević, rođen 1941. godine pitanje je šta bi danas bilo.

[adsenseyu5]

Prema njegovim scenarijima Ivan Stambolić bi ostao vođa Srbije, a Jugoslavija bi postala funkcionalna federacija.

Srbija bi imala veća ovlašćenja nad Kosovom i Vojvodinom, dok bi u trećem scenariju Srbija postala kao Gruzija.

U svojim predviđanjima Antić ide i korak dalje, on nije isključio vojni udar kao alternativu za raspad Jugoslavije, ali ni potpuni nestanak Srbije.

– Zajednička vojna intervencija Zapada protiv Srbije mogla bi da završi uspostavljanjem okupacionih zona sa verovatno trajnim prisustvom strane vojske u Beogradu i Nišu – piše Antić.

[adsenseyu1]

(Dnevne.rs /Izvor: TelegrafNedeljnik)

2 Comments on "Istoričar Čedomir Antić: Šta bi bilo sa Srbima da nije bilo Slobe Miloševića…"

  1. Gomila gluposti. Sve sto je trebalo da se desi desilo se.

  2. Miroslav Jovanović | 23. јула 2015. at 23:10 |

    Kako god bilo!-Posle njega još nemamo Taj kalibar (voleo to neko ili ne?) Ako je bio smetnja onima posle njega-onda je stvarno bio veći nego što priznaju! I sada, kada ni ulicu ne znaju da pređu-Kriv je Sloba, i kada neko hoće da kaže za sebe da je veliki-Bio je PREOTIV SLOBE! Okreni-obrni bez njega mi sada ne mogu-makar kao metaforu!

Comments are closed.