ISPOVEST PREŽIVELOG: Dok smo leteli niz obalu čuo sam zapomaganje, a zatim samo muk (FOTO)

mesto-nesrece
NOVA VAROŠ – Ivana Rakonjac (28), direktorica Turističke organizacije Prijepolje i Safet Planić (48), savetnik za marketing u ovoj organizaciji poginuli su rano jutros (sreda) kada je džip “čiroki” u kome su se nalazili sleteo u Zlatarsko jezero kod Nove Varoši.
Policijski uviđaj na mestu nesreće

Treći putnik iz džipa Goran Cmiljanović (54), vlasnik privatne turističke organizacije „San turs“ i predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije, uspeo je da ispliva i bezbedno se domogne obale.

Nastradala Ivana Rakonjac

Troje turističkih radnika iz Prijepolja putovalo je na poslovni sastanak u Užice. Do nesreće je došlo oko 9 sati pošto je džip prilikom preticanja izgubio kontrolu i udario u levu obalu a zatim probio metalnu ogradu na suprotnoj strani i niz strminu dugu oko dvadesetak metara sleteo u Zlatarsko jezero.

[adsenseyu1]

Nesreća se dogodila na petom kilometru puta Nova Varoš-Užice, nedaleko od mesta zvanog Albanska česma. Za poslednjih 30 godina na ovom delu magistrale u Zlatarskom jezeru je stradalo dvadesetak vozača i putnika.

Poginuli Safet Planić

– Spustili smo se niz strminu i dobacili konopac muškarcu koji je plivao prema obali. Odmah smo pozvali policiju, a ubrzo je stiglo i vozilo hitne pomoći. Vozio sam iza džipa koji se kao i ja kretao otprilike oko 40 kilometara na sat – kaže očevidac Radomir Nedić (31) iz Negbine.

[adsenseyu1]

Privatnim vozilom “džip čiroki“ je kako se nezvanično saznaje upravljao njegov vlasnik Safet Planić. Prema rečima očevidaca, nakon što je udario u obalu džip se najpre prevrnu na krov pa zatim opet stao na točkove i rikvercom probio metalnu ogradu na suprotnoj strani kolovoza. Preživeli Goran Cmiljanović je zadobio lakše povrede, a nakon što je zbrinut u Domu zdarvalja u Novoj Varoši upućen je u Prijepolje na dalje lečenje.


– Sedeo sam na mestu suvozača, a Ivana na zadnjem sedištu. Dok smo leteli niz strminu uspeo sam da odvežem pojas, a isplivao sam tek pošto se auto napunio vodom. Prodirala je velikom brzinom kroz polupane prozore a mislio sam da mi nema spasa jer mi je nivo voda u vozilu bio iznad glave.

 

Srećom, nakon više pokušaja uspeo sam da otvorim vrata. Dok smo leteli niz obalu čuo sam zapomaganje, a zatim samo muk – kaže za „Blic“ preživeli Goran Cmiljanović.


Zlatarsko jezero je ovde duboko oko 30 metara, a na ma mestu nesreće vodom pluta velika mrlja od ulja i benzina iz potonilog vozila. Istražni organi još nisu saopštili uzroke nesreće.

-Tela dvoje nastradalih putnika su još u Zlatarskom jezeru. Iz Beograda su krenuli ronioci Žandarmerije koji treba da izvuku tela – izjavio je Petko Pucarević, državni tužilac iz Prijepolja.

(Blic)