ISPOVEST MAJKE: Moj Marko je nakon šest dana borbe za život umro

nesreca

Foto ilustracijaPrintskrin: Youtube/Sitel TV

Sin Zorice Melezović se posle saobraćajne nesreće nije probudio iz kome. Od siline udarca izleteo je kroz šoferšajbnu i krv mu se izlila u mozak

JOŠ ne mogu da poverujem da moj Marko više nije sa mnom. Posle te užasne saobraćajne nesreće, borio se kao lav, šest dana je bio u komi, šest dana smo se nadali da će biti dobro, ali jednostavno se – ugasio. Lekari su dali sve od sebe da ga spasu, držali su ga na aparatima, pružili su mu šansu.

Ovako za “Novosti” priča Zorica Malezović, majka tragično preminulog Marka Melezovića. Njen sin je u petak 25. novembra doživeo saobraćajnu nesreću, a jedini je od petorice mladića koji su bili u tom automobilu, koji nije preživeo udes. Nezgoda se dogodila u Starim Banovcima u blizini Kablara, a Marko je životnu bitku izgubio u sredu oko 10 časova.

[adsenseyu4]

Kako smo nezvanično saznali, Marko je od siline udarca izleteo kroz šoferšajbnu. Navodno je polomio obe ruke, probušena mu je jetra i krv mu se izlila u mozak. Ekipe Hitne pomoći sa mesta na kom se sudar dogodio prevezle su petoricu mladića u Urgentni centar.

– Krenuo je drugarici da čestita 18. rođendan. Nisu prošli tri ulice, kada su se sudarili i isprevrtali. Moj Marko šest dana bio je u komi. Nažalost, u sredu mu je srce stalo – jedva je govorila Zorica Melezović. – Seo je u kola sa momkom kog nije poznavao, mladić je, kako sam čula, prebrzo vozio, a od siline udara svi su ispali iz kola.

Kako nam je ispričala majka Zorica, Marko je često izlazio do Kablara u Starim Banovcima, kako bi se družio sa prijateljima.

– Voleo je da izađe tamo, da sedne sa drugarima u park, ili u neki od obližnjih kafića – priča majka Zorica vidno potresena. – Jedna pogrešna odluka koštala je mog Marka života.

Marko Melezović bio je učenik Elektrotehničke škole u Zemunu. Njegovi školski drugari još su u šoku. Mnogi od njih još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da njihovog drugara više nema. Jedan od njegovih dobrih školskih drugova, kojeg smo zatekli u školi nam je ispričao:

– I dalje ne mogu da verujem da mog brata nema, da ga više neću videti i da mi je otišao. Ne mogu da se naviknem na to da se ne čujemo i da ga nema u školi, pa makar i zajedno da bežimo sa časova. Otkad sam čuo da je u komi loše sam se osećao, a kada je utihnuo kao i da je deo mene otišao sa njim…

[adsenseyu1]

Četvorica mladića koji su bili sa Markom Melezovićem u kolima takođe su povređeni. Dvojica su zadržana u Urgentnom centru, a jednom od njih navodno je teže povređena kičma i u četvrtak je operisan. Vozač i još jedan mladić, kako je rečeno reporterima “Novosti”, pušteni su na kućno lečenje.

OMILjEN

PRIJATELjI nastradalog Marka Melezovića imaju samo reči hvale za svog druga iz škole, kažu da je uvek bio tu kada im je potreban i da su na njega mogli da se oslone.

– Bio je laf, uvek mi je bio podrška i nikada me nije izdao, mogao sam uvek na njega da se oslonim – kaže jedan od Markovih školskih drugova.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs /Izvor:S.Sretenović,Novosti.rs)

[adsenseyu2]