Ispovest glumice Jelene Žigon: Bila sam sama, bacio me je na pod…

glumica
Glumicu Jelenu Žigon (82) juče oko 13 sati napao je provalnik u njenoj porodičnoj kući na Senjaku.

Drhtavim glasom i u šoku glumica je za „Blic” ispričala da je mlađi muškarac sa kapom preko glave uleteo u kuću i počeo da je maltretira.

[adsenseyu5]

– Bila sam sama. Bacio me je na pod. Tražio je da mu dam novac i zlato. Pokušavala sam da mu objasnim da nemam ni novac ni zlato, ali nisam uspevala da govorim jer me je gušio rukom. Stalno je ponavljao: Jelena smirite se, neću vas ubiti! Verovatno se bojao da ne počnem da vrištim, pa da neko shvati da sam napadnuta i pritekne mi u pomoć – opisuje Jelena Žigon.

Filmovi, serije
Jelena Žigon je rođena 3. novembra 1933. Supruga je pokojnog glumca i reditelja Steve Žigona i majka glumice Ivane Žigon. Poznata je po ulogama u filmovima „Poslednji krug u Monci”, „Policajac sa Petlovog brda”, „Grlom u jagode”… Imala je zavidne role u serijama, a najpoznatija je po liku Jelene Todorović u „Žikinoj dinastiji”. Glumila je u serijama „Ravna gora” i „Kraj dinastije Obrenović”.

Ona dodaje i da joj je nasilnik tražio da mu odmah donese sve zlato koje ima u kući, a kako nije mogla da mu odgovori, besno je počeo jednom rukom da obija fioke.
– Uzeo mi je sva dokumenta, novčanike sa stola i jedino što sam imala – preostalo ordenje od mog dede Mitra Martinovića, velikog junaka. Šokantno mi je i to što mi je znao ime. Znači da se spremao za napad. Zaključao me je spolja i tek tada sam mogla da vičem upomoć – kaže Jelena Žigon.
Ranije su glumici dva puta upadali u kuću i krali joj zlato. Ali, tada je kuća bila prazna. Ovoga puta je nepoznata osoba uletela u trenutku kada se Jelena sama odmarala. Inače, u istoj kući na gornjem spratu živi njena ćerka Ivana (47), koja nije ni naslutila da se na spratu niže nešto dešava. Tek kada je provalnik otišao, glumica je obavestila Ivanu, koja je sa sinom Stevom odmah došla.
– Ćerka mi je pomogla, obavestila policiju i pozvala Hitnu pomoć. Dobila sam injekciju i osećam se malo bolje, ali još ne mogu da dođem sebi. Ovo je zaista strašno – polutihim i umornim glasom prepričava Jelena.
Ćerka Ivana je na ovo imala samo kratak komentar.
– Divim se mami kako je hrabro izdržala sve ovo, strašno je vreme u kojem živimo. Umetnici ne mogu ni da zagreju svoje stanove, pa nema šta ni da im se ukrade. Ponosna sam na hrabru majku i na to što je u životu zaradila mnogo više od onoga što se može ukrasti, a to je poštenje – rekla je Ivana.

[adsenseyu1]

(Blic)