ISPOVEST ALBANCA: Obećavali su sve, a napunili su samo svoje džepove

albanka
Obećavali su sve, a napunili su samo svoje džepove. Ko? Pa, političari. Gladni smo, bez posla, zatočeni i bez nade. Od reči se ne živi. Ovu decu treba nahraniti – kivan je Ismail, svestan da je ilegalni prelazak sa osmoro dece, od kojih najmlađe ima samo tri godine, veliki rizik

Na autobuskoj stanici u Prištini gužva. Brojni Albanci uputili su se ka Subotici gde će pokušati ilegalno da pređu granicu Srbije sa Mađarskom. Mahali su šargarepom na kratkom štapu. Sada je ostao samo štap – tvrdili su juče za “Blic”.

– Obećavali su sve, a napunili su samo svoje džepove. Ko? Pa, političari. Gladni smo, bez posla, zatočeni i bez nade. Od reči se ne živi. Ovu decu treba nahraniti – kivan je Ismail, svestan da je ilegalni prelazak sa osmoro dece, od kojih najmlađe ima samo tri godine, veliki rizik.

Svi su svesni da je kontrola pooštrena i da je sa granice sa Mađarskom vraćeno preko 3.000 migranata, ali ne odustaju. U tome ih ne sprečava ni temperatura koja se spustila ispod nule i činjenica da u takvim uslovima treba mnogo da pešače. Sa sobom nose samo male torbe, kao da ne planiraju da zauvek napuste svoja ognjišta. Odaju ih samo suze.

– Nemamo mi šta da izgubimo. Rasprodao sam sve što sam imao. Sada šaljem porodicu, a za mesec dana odlazim i ja – priča razočarani Idealj Gaši za “Blic”, kojem je najteže palo to što njegova rođaka odlazi sa bebom u naručju.

Preksinoć je iz Prištine sa oko 500 putnika u hladnoj noći krenulo devet autobusa. Za njima je ostala uplakana rodbina.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

 

1 Comment on "ISPOVEST ALBANCA: Obećavali su sve, a napunili su samo svoje džepove"

  1. Bože ; ima li Te ???????????
    Šta su ta dječica Bogu skrivila , bez obzira , što su Siptari ?!?
    Bio sam izbjeglica ….. Ne dao Bog (ako ga i ima više ) nikome !?! To je naplata “anuiteta” za “slobodu” ! E eeee eeee , da do čekam kraj tom Sotonskom sjemenu , pa makar to bio i moj kraj …

Comments are closed.