INCIDENT NA LETU SOFIJA – BEOGRAD: Avionu Air Srbije otpao deo letelice

avion

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Bugarska avijacija prijavila je incident koji se nedavno dogodio na njihovom vazdušnom prostoru, naime putničkom avionu Er Srbije marke ATP-72-200 padali su delovi s aviona dok je leteo iznad Sofije.

Kako navode incident se dogodio 26. novembra 2017. godine, ali tek su sad ove informacije dospele u javnost. Bugarska vazduhoplovna istražna jedinica, koja radi u sklopu Ministarstva saobraćaja u Sofiji, ovaj slučaj tretira kao ozbiljan incident, a istraga je u toku.

[adsenseyu5]

Prema izveštaju avion na letu JU-172, je trebalo da leti od Sofije do Beograda, kada je pilot na visini od 10.000 metara čuo boku koja je dopirala iz zadnjeg dela aviona. Zbog tehničkih problema nakon 20 minuta avion se vratio na aerodrom u Sofiji, a posada i putnici bili su nepovređeni.

U bugarskom izveštaju stoji da su na srpskom avionu uz intezivne vibracije i buku, otpadali delovi u toku leta!

MUNJEVITI KONTRAUDAR ZVANIČNE MOSKVE: Putin pravi VOJNU BAZU u Republici Srpskoj, Amerikanci u panici!

Er Srbija koristi tri vrste aviona oznake ATP-72-200c, koji važe kao bezbedni i pouzdani. Postižu brzinu od 510 kilometara na čas, sa kapacitetom od 66 putnika.

Poslednji ozbiljan incident u bugarskom vazdušnom prostoru dogodio se u oktobru kada je avion bugarskog Er čartera ostao bez motora usred leta.

“JA IMAM DRUGAČIJI STIL OD PRALJKA”: Vojislav šešelj otkrio na koji način će se ubiti ako ga isporuče Hagu

Air Serbia je još jutros dobila pitanja iz naše redakcije na ovaj događaj, ali smo zasad bez odgovora.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: telegraf.rs)

[adsenseyu2]

2 Comments on "INCIDENT NA LETU SOFIJA – BEOGRAD: Avionu Air Srbije otpao deo letelice"

  1. dobro kad se ceo nije raspao,najgori avioni koji postoje

  2. a političari , bivši julovci , nekakve diplomate , stanove i vile od grčke do amerike. zašto ne hapsite tu bagru od lupeža. prokleta da im dude sva krađa. treba uzeti šibu pa po njima. to su smrdovi koji su pokrali narod

Comments are closed.