‘I RADNICI ZASLUŽUJU DEO KOLAČA’: Ovo je ČOVEK koji je prodao firmu i radnicima podelio 27 MILIONA DOLARA! (FOTO)

gazda
Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju deo kolača

Nevzat Ajdin, suosnivač i glavni direktor turske kompanije za dostavu hrane “Yemeksepeti” odlučio je da dobit ostvarenu prodajom firme podeli sa svojim radnicima. Radi se o 27 miliona dolara, od ukupno 589 miliona za koliko je Ajdin svoju kompaniju prodao jednoj nemačkoj kompaniji.

Šef je svoj potez objasnio vrlo jednostavno – i radnici zaslužuju deo kolača.

– Moja kompanija, koja je osnovana pre 15 godina, nije uspeh ostvarila preko noći. Svi su oni učestvovali u tome, svojim veštinama i napornim radom – rekao je Ajdin.

tvit

Dobit ostvarenu prodajom šef deli sa 114 radnika, čije plate inače iznose od 1.000 do 2.000 dolara, a svaki od njih dobiće u proseku oko 237.000 dolara. Koliko će tačno svakome od njih leći na račun, šef će, kako je najavio, odrediti na temelju staža, pojedinačnog doprinosa kompaniji i potencijala koji svaki od radnika donosi budućnosti kompanije.

Znao sam da šef planira da nas nagradi, ali nisam imao ni približnu predstavu o kolikom se iznosu radi. Kad nam je saopštio svoju odluku, bio je to vrlo emotivan trenutak za nas. Ovaj iznos mnogima će od nas promeniti život – rekao je Nedim Nahmias, jedan od zaposlenih.

Njegova kompanija jedan je od najuspešnijih turskih brendova, a posluje i u drugim zemljama, između ostalih i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Saudijskoj Arabiji, Libanu, Jordanu.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs)