HTELI SU DA UNIŠTE PUTINA, A UNIŠTILI SU SEBE: Nemci u neverici, gube milijarde zbog sankcija! (INFO)

merkel

Foto: AP /Tanjug

Prema proračunima, izvoz proizvoda iz Nemačke u Rusiju smanjen je za četvrtinu, što izraženo u novcu iznosi devet milijardi

Istočni komitet nemačke ekonomije poziva da se ukinu sankcije Rusiji, piše list “Dojče virtšafts nahrihten“.

Prema njihovoj računici, politika ograničenja dovela je do gubitaka izraženih u milijardama i preti da bez posla ostavi stotine hiljada ljudi.

[adsenseyu4]

– Najnoviji događaji prevazišli su naša najgora očekivanja – izjavio je rukovodilac organizacije Ekhard Kordes.

Prema njegovim proračunima, izvoz proizvoda iz Nemačke u Rusiju smanjen je za četvrtinu, što izraženo u novcu iznosi devet milijardi.

evro

Foto: Dnevne. rs /pixabay

 Broj radnih mesta u zemlji mogao bi da se smanji za 150.000, a u celoj Evropi ta cifra bi mogla da dostigne dva miliona.

[adsenseyu5]

Ekhard Kordes smatra da će slabljenje ekonomskih veza dovesti i do smanjenja političkog uticaja.

Pritom se situacija neće normalizovati još veoma dugo, čak i ako sankcije hitno budu ukinute, dodao je on. Ukupni gubici Evropske unije mogli bi da budu oko 100 milijardi evra. Ranije su nemački delatnici pozvali vladu svoje zemlje da ruskog lidera pozove na samit G7, koji je održan u Bavarskoj.

Oni su tada istakli da se ne sme propustiti mogućnost za dijalog s Rusijom.

– Dezintegracioni procesi na Bliskom i Srednjem istoku, u Iranu, Avganistanu i u Siriji mogu da budu zaustavljeni samo u saradnji sa Rusijom, naglasio je krajem maja predsednik Nemačko-ruskog foruma Matijas Platcek. Pored toga, borba protiv međunarodnog terorizma moguća je jedino u saradnji s Ruskom Federacijom – dodao je taj političar.

(Telegraf.rs/ Sputnik)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]