HRVATSKI TEROR NAD SRBIMA U VUKOVARU: Ubijali, napravili PAKAO, a sad GLUME ŽRTVE i nastavljaju po starom!

zastava

Foto-ilustracija: AP/Darko Vojinović

Glavna tema u Hrvatskoj ovih dana je Vukovar, s obzirom na godišnjicu oslobođenja ovog grada 18. novembra 1991, odnosno, kako Hrvati to nazivaju, “pada Vukovara”.

I dok Hrvati pokušavaju da prikažu sebe kao žrtve u Vukovaru, medijski “pumpaju” izmišljotine o svom stradanju, prava istina o tome kako je počeo sukob u ovom gradu ostaje samo u sećanju onih koji nisu podložni manipulacijama.

Grupa aktivista HDZ, predvođena Gojkom Šuškom, političkim emigrantom i uspešnim kanadskim ugostiteljom (kasnije Hrvatski ministar odbrane), prišunjala se Borovu Selu i ispalila tri projektila “ambrust”. Tada su lokalni Srbi shvatili da se moraju braniti od pripadnika fašističkog HDZ, koji je vraćao sve simbole nekadašnje NDH.

U Borovo Selo tada dolaze i dobrovoljci Srpske radikalne stranke, te sprečavaju upad hrvatskih policajaca u selo. U tom napadu, Hrvati su, prilikom upada u selo, ubili Vojislava Milića, koji je bez oružja zatečen ubijen ispred kasarne.

PREMINULA MAJKA HEROINA DOBRINA PRODANOVIĆ koja je grlila lobanju sina, simbol užasa rata u BiH

Posle toga, dobrovoljci SRS, njih 16, su se dohvatili oružja i pobedili na stotine naoružanih hrvatskih policajaca, koje je kasnije spasavala ista ona JNA kojoj o danas govore sve najgore i na koju su nastavili da pucaju.

Stanje napetosti pogoršano je akcijama članova HDZ-a koji su napadali srpske civile i njihovu imovinu.

Takođe, hrvatske paravojne formacije napale su vojnike JNA u njihovim garnizonima u Vukovaru.

SKRNAVLJENJE SRPSKIH SVETINJA NA KiM: Polugola Albana snimila razvratne scene za spot u Crkvi Svetog Nikole!

Posle svega toga, sledi borba regularne JNA za oslobođenje grada od hrvatskih paravojnih formacija.

Fašistički pristup hrvatskih vlasti povodom slučaja Vukovar vidi se i danas, te je u toj zemlji EU strogo zabranjeno govoriti o srpskim žrtvama iz Vukovara.

     

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com, S.R.)