Hrvatski premijer pokušava da opravda izostanak sa samita u Beogradu: Mi smo napravili 10 takvih mostova!

sahovnica
Hrvatski premijer Zoran Milanović pokušao je da putem medija umanji uspehe Srbije postignute na Trećem samitu šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, istakavši da ne vidi nikakve velike projekte.

Očigledno da je pritisak javnosti i medija koji su brujali o pogubnoj odluci Milanovića da ne prisustvuje samitu u Beogradu bio prevelik za hrvatskog premijera, pa je istakao da će, ukoliko se sastanak opet bude održavao verovatno otići, navevši da je ovoga puta bio sprečen. Milanović nije propustio priliku ni da prokomentariše projekte koje je ugovorila Srbija.

[adsenseyu5]

“Kad govorimo o tim velikim projektima, budimo oprezni, ja ih ne vidim. Ima jedan most kraj Beograda, a mi smo takvih deset napravili”, rekao je Milanović.

Podsećamo, krajem novembra hrvatski premijer Zoran Milanović otkazao je učešće na Trećem samitu šefova vlada Kine i zemalja centralne i istočne Evrope u Beogradu, a kao razlozi navedeni su povratak Vojislava Šešelja u Srbiju i izjave koje je nakon toga davao.

Hrvatski mediji ukazali su na činjenicu da je odluka premijera dovela do ogromnih ekonomskih gubitaka, a da bi se ozbiljnost situacije dodatno naglasila, konstatovali su kako je Srbija ugovorila projekte koji će joj napuniti budžet.

[adsenseyu4]

Za Hrvatsku nije manje loša vest ni propuštena prilika za razvijanjem spoljnih odnosa, s obzirom na činjenicu da je Beograd prilikom samita bio politički i ekonomski centar u kojem se okupilo više od šest hiljada učesnika.

”S tog zaista impresivnog skupa, koji je okupio čak 6.600 učesnika, u znak protesta zbog izjava četničkog vojvode Vojislava Šešelja, izostao je jedino premijer Zoran Milanović. Iako je poslao jasnu poruku Srbiji, propustio je priliku za razgovore s Li Kećijangom i drugim premijerima”, piše hrvatski ”Jutarnji list”.

Umanjenje značaja srpskih uspeha izgleda je postao trend u Hrvatskoj. Naime, posle Vojne parade održane u Beogradu, iz hrvatskog Ministarstva odbrane procurela je informacija kako će već iduće godine na dvadesetogodišnjicu akcije Oluja organizovati paradu grandiozniju od srpske.

(Srbija danas)

2 Comments on "Hrvatski premijer pokušava da opravda izostanak sa samita u Beogradu: Mi smo napravili 10 takvih mostova!"

  1. ljiljana Pejnovic | 19. December 2014. at 08:22 |

    Ovo je na nivou dece iz vrtića!

  2. ништа се ти не секирај зоране! ако ‘оће да ти прибиљеже неоправдани, само ти тркни мени, ја ћу да ти га ударим, … и носи оправдање!!!

Comments are closed.