HRVATSKI JUTARNJI LIST: Ono što je Novak Đoković lukavo uradio Federeru posle finala je klasično nabijanje kompleksa!

novak-federer

Foto: Tanjug/AP

I dalje se ne stišava bura oko finala Vimbldona, istorijskog, najdužeg, i trijumfalnog za Novaka Đokovića.

Najbolji teniser sveta prevazišao je dve meč lopte Rodžera Federera i pobedio ga, a upravo ova činjenica je potpuno slomila 37-godišnjeg velikana.

Sada mu se Novak približio na 20-16 u broju osvojenih Gren slem titula, a Jutarnji list je analizirao i Novakove izjave posle okršaja.

– Švajcarac je bio bolji u svemu od Novaka Đokovića osim u tri taj-brejka i konačnom rezultatu.

Pritom se Srbin potrudio da na otvorenu ranu doda još malo soli konstatacijom da nije baš najbolje igrao.A to konstatovati je klasično nabijanje kompleksa, a mnogi su uvereni da Federer upravo od kompleksa boluje, i to kompleksa u dvobojima sa Novakom Đokovićem – piše ovaj list.

ČESTITAMO ALBANSKOM TENISKOM HEROJU ĐOKOVIĆU: Da li je ovo NAJVEĆA prvokacija IKAD?

– Na prvi pogled stvar je tu poprilično jasna. Jer i kad igra fantastično kao što je igrao u tom finalu, Rodžer Federer je pronašao neke trenutke iz kojih će u analizi zaključiti da se upucao u nogu dok je kod Novaka Đokovića stvar drugačija. Uoči finala hladno je rekao da je ovo meč kao i svaki drugi, bez obzira na to koliko je veliki.

– Tako se i ponašao, kao osoba koja zna da je to meč koji ne može izgubiti, a ne da se nada kako bi mogao da pobedi. I tu je osim razlike u godinama najveća razlika.

             

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)