HRVATSKA ZAPRETILA SRBIJI I SRBIMA – PONOVO NAS OČEKUJE DRAMA?! (INFO)

vojska

Foto: intermagazin.rs

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova ocenilo je da referendum u RS ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Evrope.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, preuzelo je posao od hrvatskog ministarstva obrane i preti silom Srbiji i Srbima! To znači da nas očekuje ponovo podizanje tenzija u regionu!

Ministarstvo je saopštilo da Hrvatska kao potpisnica Dejtonskog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini smatra neprihvatljivim referendum u Republici Srpskoj, koji je održan suprotno odluci Ustavnog suda BiH, prenosi Hina.

[adsenseyu4]

– Radi se o neodgovornom činu koji ima potencijal da destabilizuje BiH i šire područje jugoistočne Europe – navodi hrvatsko Ministarstvo u saopštenju i dodaje da se Hrvatska zalaže za „održivost, celovitost, teritorijalni integritet i suverenitet BiH, u kojoj su sva tri naroda ustavotvorna i ravnopravna“.

zastava

Foto: printskrin

– Hrvatima u BiH Hrvatska garantuje i garantovaće na temelju svojeg Ustava ličnu zaštitu – stoji u saopštenju.

[adsenseyu1]

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova navelo je i da „Hrvatska snažno podržava i pomaže približavanje BiH članstvu u Evropskoj uniji“.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske, preuzelo je posao od hrvatskog ministarstva obrane i preti silom Srbiji i Srbima!

(Dnevne.rs /Izvor: Intermagazin.rs)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]