Hrvatska od Pentagona nabavlja moćno oružje: Cela Srbija biće u dometu HRVATSKIH RAKETA!

uniforme

Photo: vecernji.hr

Raketama sa dometom od 300 kilometara Hrvati bi bez problema mogli da gađaju Beograd ali i veći deo Srbije sve do Niša i Negotina

Vest da Hrvatska od Pentagona nabavlja moćno oružje, 16 samovoznih višecevnih lansera raketa, unela je nemir u srpsku javnost. Naime, ovim raketama sa dometom od 300 kilometara Hrvati bi bez problema mogli da gađaju Beograd ali i veći deo Srbije sve do Niša i Negotina.

Portparol Vojske Srbije kapetan korvete Jovo Krivokapić kaže da je Srbija na oprezu posle vesti iz Hrvatske.

[adsenseyu5]

– Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije sa puno pažnje prate zbivanja u regionu, naročito sa aspekta bezbednosti. Ističem da je Vojska Srbije u potpunosti spremna i sposobna da realizuje misije i zadatke, među kojima je prava misija odbrane Republike Srbije od oružanog ugrožavanja spolja – ističe Krivokapić za “Alo!”

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Pomenuti lanseri su naoružani raketama kalibra 240 milimetara, a posebnost ovog sistema je mogućnost ispaljivanja balističkih raketa. Ministarstvo odbrane bi prema pisanju medija u Hrvatskoj nekoliko balističkih raketa dometa do 300 kilometara što bi u potpunosti promenilo geostratešku sliku i vojnu ravnotežu na Balkanu.

[adsenseyu1]

(Alo)