HRVATI U PANICI: Posle Italije i Mađari traže deo Hrvatske!

grad

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Hrvatskoj je neprihvatljivo prikazivanje hrvatskih zemalja u neistinitom istorijskom kontekstu, navelo je hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih pitanja.

Ministarstvo je, povodom karte „istorijske“ Mađarske, naglasilo da je neprihvatljivo promovisanje aspiracija koje se ni u prošlosti nisu pokazale uspešnim.

Reč je o slici karte „istorijske“ Mađarske koju komadaju ruke i grabe teritorije, između ostalog i delove Hrvatske, a koju je objavila Međunarodna kancelarija za informisanje u sklopu kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, prenosi „Hina“.

ZBOG LOŠEG VREMENA U MAJU: Crnogorci rešili da oderu turiste, PAZITE NA OVAJ DETALJ jer vas može SKUPO KOŠTATI!

Mađarska je pre nekoliko dana proslavila Dan nacionalnog zajedništva, spomen-dan uveden 2010, kako bi se obeležilo potpisivanje Trianonskog mirovnog ugovora koji je potpisan 1920. između saveznika i Mađarske u palati Trianon u Versaju.

Po tom mirovnom ugovoru, Mađarska je izgubila dve trećine teritorije, koje su podeljene između Austrije, Čehoslovačke, Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca i Rumunije.

Doktor Solaković o hipertenziji: Ovo ja radim kako bih snizio visok krvni pritisak! (FOTO)

„Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske je odmah po objavljivanju fotografije, karikature iz 1921. godine, na Tviteru About Hungary stupilo u kontakt s mađarskom stranom i ukazalo na neprihvatljivost ovakve vrste objave s prikazom delova hrvatskih teritorija, za koje se implicira da se radi o područjima Mađarske, koje su oduzete Trianonskim mirovnim ugovorom, što je potpuno iskrivljavanje istorijskih činjenica“, navelo je hrvatsko Ministarstvo.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)