HRVATI PRIZNAJU: Vučić se definitivno potvrdio kao lider Balkana

predsednik

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dok se premijer Plenković zabavlja prepucavanjem sa predsednikom Milanovićem, Hrvatska je doživela jednu od najvećih blamaža od kraja rata, piše Večernji.hr.

Kako navodi hrvatski portal, predsednik Srbije odigrao je vrlo dobro ulogu u nabavci vakcina i istakao se kao lider na Balkanu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odigrao je ovu utakmicu sjajno, navodi Večernji.

Dodaju da postoji niz racionalnih objašnjenja za srpsku velikodušnost, poput one da je vakcina protiv Astrazenece koja se nudi nerezidentima regiona istekla ili da su srpske vlasti prikrile domaći debakl neuspehom da ubede sopstvenu populaciju u potrebu za vakcinacijom.

PROČITAJTE JOŠ

MALI ZNAK PAŽNJE ZA PENZIONERE! Vučić predstavio dodatni poklon za naše najstarije građane (VIDEO)

“Činjenica da su građani Hrvatske, na poziv srpskih vlasti, prošlog vikenda putovali na vakcinisanje protiv kovida 19 u Srbiju nedvosmisleno predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinisanja koji je doživeo potpuni neuspeh, iako nas premijer pokušava uveriti kako je Milanović, kojeg naziva “iskompleksiranim i ljubomornim lažljivcem”, najveći problem u zemlji, time samo prikriva činjenicu da Hrvatska s njim na čelu ima puno ozbiljnijih problema. I za te je probleme odgovoran on, premijer, koji vodi ovu zemlju, a ne predsednik, koji u svojim rukama nema izvršne vlasti, nego samo može galamiti, što, kao što vidimo, i čini”, navodi “Večernji”

“Večernji” dalje ističe da je Vučić se i pozivom građanja iz susednih zemalja da se vakcinišu u Srbiji, kada je reč o borbi protiv pandemije, a vakcinisanje protiv kovid 19 celi svet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz ovog haosa, definitivno potvrdio kao lider regije, pa čak i cele Europe, s obzirom na to da je Srbija u pogledu vakcinisanosti svog stanovništva trenutačno među najboljima u Evropi i svetu.

PROČITAJTE JOŠ

LEPE VESTI ZA SRPSKE GRAĐANE U ove 3 zemlje možemo da otputujemo bez vakcine i PCR testa

Navode da je Srbija u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svetu prema stopi potpune vakcinisanosti stanovništva, i da je u Srbiji prvu dozu primilo gotovo 2,5 miliona građana, a dvema dozama vakcinisano je gotovo milion Srba.

 

 

(Dnevne.rs/b.92/Večernji.hr)