HRVATI POSTAVLJAJU NOVE USLOVE SRBIJI ZA ULAZAK U EU! Evo na koje UCENE Srbi nikada neće pristati (INFO)

zastava
Hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu nastojaće da opet “proguraju” zahtev da Srbija odustane od procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, zatim da pronađe sve nestale kao i da koriguje granicu na Dunavu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister privodi kraju nacrt rezolucije o napretku Srbije u evrointegracijama, koji će biti predstavljen 7. decembra, potvrđeno je za “Novosti” u njegovom kabinetu, a poslanici iz Hrvatske već spremaju amandmane kojim bi Beograd dodatno uslovili i usporili na svom putu ka EU!

[adsenseyu5]

Dejvid Mekalister će proslediti svoj nacrt poslanicima Komiteta za spoljne poslove 7. decembra, a na ovaj dokument moćiće se podneti amandmani do 16. decembra.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prema saznanjima ovog lista vrlo lako bi mogao da se obori rekord po broju podnetih amandmana, jer je najavljeno skoro 250 predloga za “doradu” ovog teksta, a najveći broj “sugestija” stiže iz Hrvatske čiji će poslanici u EP pokušati da Srbiju uslove rešavanjem brojnih otvorenih bilateralnih sporova Srbije i Hrvatske.

[adsenseyu1]

Hrvati će tako nastojati da opet “proguraju” zahtev da Srbija odustane od procesuiranja ratnih zločina počinjenih u Hrvatskoj, zatim da pronađe sve nestale kao i da koriguje granicu na Dunavu.

Foto: AP

Podsetimo prošlogodišnji izveštaj najviše je imao amandamana u oblastima poštovanja prava manjina, slobode izražavanja i pravosuđa.

(Večernje novosti)