HOLIVUDSKI GLUMCI U ULOGAMA: Vlada Srbije finansira film o stradanju u Jasenovcu sa 20 miliona evra?!

spomenik

Foto: printscreen/youtube

Do sada se niko u našoj kinematografiji nije usudio estetski da oblikuje jasenovačku tragediju, koja nadilazi granice ovog podneblja.

Vlada Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, spremna je da finansira grandiozni filmski projekat o stradanju našeg naroda, Jevreja i Roma u Jasenovcu.

Država planira da izdvoji i do 20 miliona evra za snimanje igranog filma o zloglasnom stratištu u NDH, ali i da angažuje eminentne predstavnike sedme umetnosti, uključujući i neka poznata imena iz Holivuda.

POZNATI RUKOMETAŠ LOMIO PO PORODILIŠTU U VIŠEGRADSKOJ: Verenica mu se porodila u 22. nedelji, on napao doktore i sestre!

Sagovornici bliski državnom vrhu, objašnjavaju da se Srbija na ovaj korak odlučuje sada, pre svega jer je konačno, zahvaljujući fiskalnoj konsoludaciji, moguće izdvojiti novac za ovako zahtevan posao, ali ova ideja ima i vrednosne elemente.

Naime,  do sada se niko u našoj kinematografiji nije usudio estetski da oblikuje jasenovačku tragediju, koja nadilazi granice ovog podneblja.

NEVERICA NA SEDNICI SB UN O KOSOVU: Dačić održao ČAS IZ ISTORIJE ambasadoru Velike Britanije!

Uz to, konstantni pokušaju da se razmere ovog stradanja umanje ili da se oskrnavi uspomena na žrtve (najočitiji primer postavljanje table “Za dom spremni” nadomak logora) iziskuju ovaj civilizacijui napor.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Novosti, Tanjug)