HOLIVUDSKI GLUMAC SVOJOM IZJAVOM RAZBESNEO ALBANCE:Uporedio stradanje Jevreja u 2. svetskom ratu, sa Srbima koji su VEKOVIMA bili na KOSOVU, a sada su proterani!

ALBANCI

Foto: spc.rs, Tanjug/AP

Poznati holivudski glumac Tom Henks izjavio je nedavno u emisiji kablovske stanice „E!” da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će jednog dana Srbi uspeti da vrate svoju zemlju.

Govoreći o snimanju filma o istorijatu nastanka izraelske države, u produkciji Stivena Spilberga, Tom Henks je uporedio Jevreje sa stradanjem kosovskih Srba

– Jevreji su za vreme Drugog svetskog rata doživeli holokaust, a da ne govorim šta im se sve dešavalo stotinama godinama ranije.

-I pored svega toga, nikada nisu gubili veru u svoje korene i nadu da će vratiti svoju zemlju, pa su se ceo jedan milenijum pozdravljali sa ’Dogodine u Jerusalimu’.

Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosovu – izjavio je poznati oskarovac- Na Kosovu su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i proterali Srbe.

Krajem 20. veka na Srbe su padale i NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore „Kosovo je Srbija”, poput nekada Jevreja, koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju, pa možda to bude slučaj i sa Srbima – zaključio je Henks. Malo je poznato da je Tom Henks pravoslavne veroispovesti.

DINO RAĐA ŠOKIRAO HRVATE: Divac nije nacionalista, da je meni neko mahao srpskom zastavom..

Grčkoj pravoslavnoj crkvi je prišao 1988. godine, posle ženidbe s Ritom Vilson.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Politika)

2 Comments on "HOLIVUDSKI GLUMAC SVOJOM IZJAVOM RAZBESNEO ALBANCE:Uporedio stradanje Jevreja u 2. svetskom ratu, sa Srbima koji su VEKOVIMA bili na KOSOVU, a sada su proterani!"

  1. Domagoj Barać | 11. februara 2018. at 10:28 |

    Tko je tu i zašto bijesan? Dođoši koji su opustošili manastire, srce Srbije? Slobodno neka se vrate u SVOJU domovinu (Iliriju/Albaniju). Svakog gosta tri dana dosta.
    Šiptari, pa dobro, koji vam je .urac? Ni zbrajati ne znate?

  2. Tom Henks je pametan i obrazovan covek i zna mnogo vise od ostalih svojih sunarodnika koji ne znaju ni svoju istoriju, a kamoli za njih, tamo nekih Srba! Hvala mu na podrsci!

Comments are closed.