HOJT JI: Ništa nismo zahtevali od Srbije u vezi Kosova (INFO)

Amerika

Foto: Printscreen/youtube

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Hojt Brajan Ji izjavio je da se tokom njegove nedavne posete Beogradu, “od Srbije nije zahtevalo ništa u vezi sa Kosovom”.

On kaže, međutim da je “u formi saveta, a ne zahteva”, preneo poruku SAD srpskim zvaničnicima, prenosi Radio Glas Amerike (VOA).

O tome šta će dalje, pa o i priznanju nezavisnosti Kosova, odlučiće Beograd, rekao je Ji na skupu o mirovnim procesima na Balkanu, održanom u Centru za međunarodne odnose u Vašingtonu.

[adsenseyu5]

“Predsednik Vučić je rekao da želi da ima unutrašnji dijalog, ali da o tome želi da razgovara u Srbiji, a onda, pretpostavljam i sa Kosovom o normalizaciji odnosa”, rekao je zvaničnik Stejt departmenta.

“Ne ovako kako se radi trenutno, malim koracima u velikim vremenskim razmacima. Nadamo se mnogo bržem, hitnijem i dramatičnijem načinu, kako bi obe zemlje mogle da se normalizuju što pre”, istakao je Ji.

POZNATI GRAĐEVINSKI INVESTITOR PREMINUO U BOLNICI ZBOG NANOŠENJA TEŠKIH TELESNIH POVREDA: Uhapšen Nebojša Tubić Žabac (INFO)

Kako prenosi “VOA”, on nije želeo da potvrdi, niti da demantuje spekulacije da će on biti naredni ambasador SAD u Makedoniji.

OGLASILA SE JELENA, MAJKA PRETUČENE DEVOJČICE IZ ARANĐELOVCA: Bila su to 33 šamara, a reagovao je samo jedan dečak

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor:Tanjug)

[adsenseyu2]