HLADNI TALAS DOLAZI SA ARKTIKA: Srbijo, spremi se na EKSTREMNU PROMENU VREMENA!

prognoza

Foto: Printscreen/Severe Weather Europe

Severe Weather Europe tvrdi da će sredinom iduće nedelje, prema svima dostupnim modelima, gotovo celu Europu pogoditi snažna Arktička fronta, čime će se završiti neobično toplo vreme u Oktobru..

Nakon dosta dugotrajnog i neuobičajenog toplog vremena u velikom delu Evrope, iduće nedelje stiže velika promena vremena.

Naime, meteorološki portal Severe Weather Europe objavio je kako će sredinom iduće nedelje, prema svima dostupnim modelima, gotovo celu Evropu pogoditi snažan Arktički talas, čime će se završiti neobično toplo vreme u Oktobru.

– Hladni talas bi lako mogao doneti sneg i u nižim predelima.

Kako navode, vreme će se početi menjati već početkom iduće nedelje na području Skandinavije, a onda će krenuti prema istočnoj Evropi, te će ‘gurati’ dalje mediteranom i balkanskim poluostrvom.

Snažni hladni talas dominiraće u četvrtak istočnom Evropom i balkanskim poluostrvom, dok će slabiti nad zapadnom Evropom.

ISPOVEST SRBINA KOJI ŽIVI U ŠVAJCARSKOJ: Rintam u Ženevi, ovo je ISTINA o životu u inostranstvu!

– Vrlo hladna vazdušna masa nastaviće kretanje brzo prema jugu i verovatno do petka ujutru dopreti do severozapada Turske – navodi Severe Weather Europe.

foto: Printscreen/Severe Weather Europe

U subotu će talas slabiti nad istočnom Evropom, ali vratiće se u jugoistočni Mediteran i doneti teške vremenske uslove na područje Bliskog istoka.

(Dnevne.rs/Espreso.rs / Izvor: 24 Sata)