HITNO UPOZORENJE METEOROLOGA: Srbiju će večeras zahvatiti nevreme sa pljuskovima, OVI DELOVI NAŠE ZEMLJE ĆE BITI POŠTEĐENI! (INFO)

VEST

Dnevne.rs

Prema podacima RHMZ od 17 sati kiša i grmljavina su zahvatili delove oko Sjenice, Kopaonika i Kuršumlije, a do večeri će se širiti i na ostale krajeve Srbije.

Današnji dan koji je bio pravi letnji sa temperaturama koje su negde prešle i 30 podeok, u mnogim delovima naše zemlje završiti kao i mnogi prethodni – kišom, pljuskovima, grmljavinom, a negde i većim nevremenom.

– U narednim satima očekuje se na na zapadu, jugozapadu i jugoistoku zemlje mestimično kiša, ponegde i pojava pljuskova sa grmljavinom – stoji u najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ)

Sa 30 stepeni najtopliji gradovi danas bili su su Loznica, Negotin i Ćuprija, dok je samo jedan stepen hladnije u Beogradu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kraljevu, Kruševcu, Nišu…Zbog velike vlage, utisak je da je još toplije, najviše u Negotinu, Banatskom Karlovcu i velikom Gradištu gde se čini kao da je 35.

horoskop

pixabay

– Generalno gledano sa ovakvim položajem ciklona najmanja količina kiše se očekuje nad većim delom Srbije, posebno Šumadijom, većim delom Vojvodine i istočnim predelima, istokom Hrvatske kao i nad istočnom BiH, ali upravo nad ovim delovima postoji opasnost od pojave jačeg grmljavinskog vremena koja za kratko vreme može dati i preko 100mm taloga – napisao je na svom Fejsbuk profilu Marko Čubrilo, profesor geografije iz Novog Sada i veliki zaljubljenik u meterologiju.

   

Dnevne.rs ,Kurir