HAŠIM TAČI POSLAO BRUTALNU PORUKU CELOM SVETU: “Ovo je kraj tamne strane “srpskog genocida na Kosovu”, odluka o vojsci je NEPROVATNA (INFO)

hasim

Foto: Reuters/Dimitar Dikloff

Odluka kosovskog parlamenta o transformaciji KBS u vojsku je nepovratna, bez obzira na to šta će biti u Savetu bezbednosti, koji sutra, na zahtev Srbije i Rusije, zaseda na temu Kosova, tvrdi predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i dodao da je to i kraj “tamne strane srpskog genocida na Kosovu”.

Tači je na konferenciji za novinare, na prištinskom aerodromu uoči puta u Njujork, gde je pozvan da učestvuje u zasedanju SB, rekao da se on, kao i Srbi na Kosovu osećaju ugodno i udobno zbog te odluke, te da Srbija, kako kaže, nema razloga za zabrinutost. Do takvog zaključka je došao, kaže, na osnovu razgovora i susreta sa predstavnicime srpske zajednice na Kosovu.

LAZANSKI: NATO je prevario Moskvu, prevariće i Beograd!

Ocenio je da je osnivanjem tzv. vojske Kosovo, kako kaže, kao država postalo jače, a dobra vest za njega je i jučerašnja odluka parlamenta o usvajanju rezolucije za dijalog sa Beogradom i potvrdjivanje pregovaračkog tima.

Prema njegovim rečima, dijalog sa Beogradom je u završnoj fazi, uz mogućnost postizanja trajnog sveobuhvatnog sporazuma koji, ponovio je, treba da rezultira “medjusobnim priznanjem, članstvom Kosova u UN i otvaranju evroatlantskog puta – NATO i EU.

– U ovoj fazi sam uveren da će jučeranja odluka skuptine I formiranje pregovaračkog tima biti uspešno, jer će taj tim raditi zajedno sa institucijama i rukovodstvom – rekao je Tači, koji medjutim, nije želeo da odgovara na pitanja novinara, prenela je Koha onlajn.

Smatra da je Priština u poslednja dva dana ostvarila, kako kaže, ogroman uspeh, jer su odluke donete tako što je uspostavljen širok politički i gradjanski konsenzus za dijalog Beograda i Prištine.

Sa ovim zaključcima skupština Kosova je napravila veliki uspeh koji će dovesti do zatvaranja tamnog poglavlja srpskog genocida na Kosovu, rekao je Tači, prenela je Bota sot.

(Dnevne.rs /Blic /Izvor: Tanjug)