HAŠIM TAČI NE SKRIVA PLANOVE: Imamo istorijsko pravo na jug Srbije

Kosovo

Foto: Fonet

Predsednik tzv. Kosova Hašim Tači diskutovao je sa političkim analitičarem Andijem Bušatijem o internacionalnoj poziciji Kosova i dijalogu Beograda i Prištine.

Bušati je rekao da Tači krije pravo stanje stvari i krije neke činjenice od građana Kosova kada je reč o korekciji granica, dodavši da je priča o granicama uznemirila neke evropske lidere što je dokaz da se ne radi o tehničkoj korekciji nego neče, daleko opasnijem.

Tači je odvratio da to nije istina i da je međunarodna zajednica u potpunosti upoznata sa temama predstojećeg dijaloga u Briselu.

Unuk otišao baki i deki u posetu, pa u stanu zatekao horor scenu: Ležali su mrtvi u kadi, pokošeni strujnim udarom

– Tehnička demarkacija granica treba da se završi što pre. Moja ideja je da u ovu priču uključim Preševo, Medveđu i Bujanovac. Mislim da Kosovo ima istorijsko pravo na ove teritorije. Dijalog se neće odnositi samo na tehničku demarkaciju granica nego i na državu kakvu sada poznajemo. Status kvo je neodrživ i opasan za Kosovo i ima tendenciju da oslabi našu državu, i na unutrašnjem i na spoljašnjem nivou – rekao je on, prenosi Indeksonline.

S druge strane, poručio je, zamrznuti konflikt je opasan za Kosovo, region i Srbiju i mogao bi da ima tragične posledice za obe nacije.

Unuk otišao baki i deki u posetu, pa u stanu zatekao horor scenu: Ležali su mrtvi u kadi, pokošeni strujnim udarom

– Pandorina kutija, o kojoj se toliko priča, otvorena je na Balkanu i može da je zatvori samo dogovor o međusbonom priznanju Kosova i Srbije. Konflikt u Bosni je mnogo stariji od onog na Kosovu i on će se nastaviti – rekao je Tači.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Indeksonline)