HARADINAJ: Suspendovaćemo takse pod jednim uslovom!

Kosovo

Foto: AP Photo / Visar Kryeziu

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, izjavio je danas u Mitrovici da se slaže sa suspenzijom uvećanih taksi na robu iz Srbije, ali kada bude poznato šta piše u sporazumu, kojim će biti okončan dijalog sa Beogradom.

Haradinaj je, kako prenosi KosovaPres, rekao da je teško doneti odluku o suspenziji taksi, ako se ne zna šta će biti sa dijalogom i šta će pisati u sporazumu.

– Teško je doneti odluku o suspenziji taksi danas. Slažem se da ta mera bude suspendovana kada budemo imali spoazum kojim će biti okončan dijalog. Kada budemo imali sporazum o priznanju nezavisnosg Kosova u ostojećim granicama, odmah ćemo suspendovati takse – naveo je Hardinaj.

OGLASILO SE MINISTARSTVO ODBRANE: Obuka vojnih obveznika starijih od 30 godina koji nisu služili vojni rok! Evo šta se sprema onima koji se ne odazovu vojnom pozivu!

Politički lideri Albanaca podeljeni su po pitanju (ne)ukidanja sto odsto uvećanih taksi na robu iz Srbije. Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači je za suspenziju, a Haradinaj protiv.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)