HAOS U ZAJEČARSKOJ HITNOJ POMOĆI: Pacijent i njegova pratnja napali i udarali lekare Urgentnog centra: “Treba vas ubiti” (VIDEO)

bolnica

Foto: Printskrin: Youtube/Zamediatelevizija

Dežurna ekipa zaječarskog Urgentnog centra doživela je brutalno verbalno i fizičko nasilje pre dve noći od pacijenta i njegove pratnje. Načelnik ove službe doktor Miljan Jović i njegov kolega iz Hitne pomoći obratili su se danas javnosti i apelovali na pacijente za više tolerancije i uvažavanja lekara koji pružaju medicinsku pomoć.

Incident, kako priča Jović, nije ničim izazvan pogotovo što nije bilo drugih pacijenata da bi bilo ko morao da čeka. Pogrdne reči pacijenta i pratnje krenule su još od vrata da bi na kraju jedan od zaposlenih dobio i udarac od pacijenta.

[adsenseyu5]

– Na uvrede smo navikli, ali ove nisu bile izazvane našom reakcijom. Rečenica “Va streba ubiti” daje poseban pečat svemu – naglašava Jović.

NISAM JEO PREKJUČE, JUČE, A NI DANAS, DRŽIM SE KOLIKO MOGU: Potresna priča dečaka od koje će vam poći suze na oči (VIDEO)

Njegov kolega iz Hitne pomoći Miroslav Nedeljković kaže da su navikli na uvrede.

– Radimo sa jednom ekipom i jednim vozilom za teren i to je najčešće problem jer je svakome hitno. Tu je najčešći problem jer moramo da se odlučimo za prioritet i ne možemo svima odmah da pomognemo – kaže načelnik Hitne pomoći Nedeljković.

NIKO JE NIJE PREPOZNAO U SMRSKANIM KOLIMA: Otkrivene POSLEDNJE REČI princeze Dajane odmah nakon nesreće (VIDEO)

(Dnevne.rs/izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu4]