HAOS U OBRENOVCU: Migranti polomili kasarnu, SMIRILI IH VOJSKA I POLICIJA

bara

FOTO ILUSTRACIJA: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je do tuče više grupa migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu licnih stvari.

U kasarni u Obrenovcu u kojoj su smešteni migranti došlo je do masovne tuče, zbog čega su na lice mesta izašli pripadnici vojske i policije.

“Sve je krenulo od naizgled bezazlene svađe, a pretvorilo se u masovnu tuču. Sve su izlomili, a neki su uspeli i da napuste centar. Međutim, ubrzo su svi vraćeni. Napali su i ljude iz Komeserijata za izbeglice”, kaže izvor iz bezbednosnih struktura, navodi Blic.

Odmah po dobijanju informacije o incidentu u nedelju uveče, jake snage vojske i policije uputile su se u Obrenovac i u narednom periodu one će biti zadužene za čuvanje reda u objektu.

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je da je do tuče više grupa migranata došlo zbog međusobnog optuživanja za krađu licnih stvari.

“Stanje u prihvatnom centru je nakon brzog pojavljivanja pripadnika policije stavljeno pod kontrolu i vrlo brzo je uspostavljen javni red i mir. Danas je u toku utvrdivanje identiteta lica koja su učestvovala u neredima, a po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu i u prisustvu lica iz Komesarijata za izbeglice radi se i na pronalasku izvršilaca nasilja, predmeta krivicnih dela, kao i predmeta podobnih za izvršenje krivičnih dela”, kazao je Rebić.

     

(Dnevne.rs/Tanjug/Blic)