HAOS NA ZVEZDARI: Uhapšeni nasilnici koji su nasrnuli na Šutanovca i Božovića (VIDEO)

ds

Foto: Printscreen youtube

Funkcioneri Demokratske stranke napadnuti su danas na Zvezdari. MUP uhapsio četiri osobe, osumnjičene da su učestvovale u napadu na aktiviste.

Uhapšeni su I. M. (39), A. M. (26), D. M. (26) i S. K. (24) iz Beograda. Osumnjičeni su privedeni nadležnom tužiocu i protiv njih će biti podneta odgovarajuća prijava.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, osuđujući napad, ističe da se nasilje u Srbiji neće tolerisati.

“Policija svoj posao radi profesionalno i štiti bezbednost i sigurnost svih građana Srbije, što je pokazala brzim rasvetljavanjem ovog slučaja”, naveo je ministar Stefanović.

U saopštenju DS se navodi da je grupa nasilnika fizički nasrnula na Natašu Vučković, Dragana Šutanovca, Balšu Božovića i aktiviste DS koji su razgovarali sa građanima na Zvezdari.

[adsenseyu1]

Policija neće tolerisati napad na pripadnike bilo koje političke partije i zato pozivamo sve građane da se uzdrže od bilo kakvog vida nasilja, navodi se u saopštenju.

Prema rečima funkcionera DS Balše Božovića, organizovana grupa nasilnika izašla je sa pijace i nasrnula na njega, Natašu Vučković, Dragana Šutnovca i aktiviste DS-a. On je kazao da je jedan od napadača razbio flašu, a drugi ga bodrio da ih tom slomljenom flašom napadne, dok je jedan od napadača bacio flašu u grupu okupljenih ljudi.

On je agenciji Beta kazao da ovaj napad neće pokolebati DS da nastavi dalje i ocenio da je to dokaz da u Srbiji nema demokratije i da mnogi nemaju pravo na svoje mišljenje.

Pajtić: Incident posledica obračuna sa političkim protivnicima

Lider demokrata Bojan Pajtić osudio je napad na funkcionere DS

“Već četiri godine režim se sa političkim protivnicima, medijima, neistomišljenicima brutalno obračunava. To nije pravedna Srbija, to nije pravna država, i mi zbog toga oštro osuđujemo incident koji se dogodio na Zvezdari našim aktivistima”, izjavio je predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić.

[adsenseyu1]

– U svim saopštenjima vladajuće stranke možemo da prepoznamo uvrede, klevete, nasilje, poziv na linč i logično je i prirodno da se samim tim i nasilje i linč dešavaju. Zbog toga mi ćemo se itekako boriti do kraja za pravednu državu, za pravnu državu. Želimo da živimo normalno, želimo da živimo sad. Pozivamo građane Srbije da 24. aprila tiho i odlučno izađu na izbore jer ovakvu bedu i poniženje sebi niko ne sme da priušti, ni sebi, ni svojoj porodici u naredne četiri godine, zaključio je predsednik DS.

SNS: Nedopustiv napad na predstavnike DS

Srpska napredna stranka pozvala je nadležne državne organe da što pre identifikuju lica koja su na bilo koji način učestvovala u današnjem, kako ističe “sramnom incidentu sa predstavnicima Demokratske stranke” i da o tome odmah obaveste građane Srbije.

“Smatramo da je današnji skandal nedopustiv, i da moramo svi zajedno učiniti sve da pošaljemo jasnu poruku građanima da današnji incident nije budućnost kakvu Srbija zaslužuje, i kakvu mi želimo za našu državu,” saopštila je SNS.

Srpska napredna stranka, kako se navodi u saopštenju, najoštrije osuđuje svaki vid nasilja, i poziva predstavnike političkih partija da se uzdrže od jezika mržnje i netolerancije, kao i od laži i obmana koje bi mogle na bilo koji način izazvati nasilje i podele među građanima.

“Dosta je bilo” osuđuje napad na fukcionere DS

Pokret “Dosta je bilo” zatražio je danas da se hitno uhvate i procesuiraju nasilnici koji su u Beogradu nasrnuli na funkcionere Demokratske stanke, ocenivši da je napad inspirisan atmosferom mržnje i nasilja prema političkim neistomišljenicima, koju kreira lider naprednjaka i premijer Aleksandar Vučić.

“Situacija u kojoj više nije moguće slobodno i kritički govoriti na ulici, na skupu koji je uredno prijavljen, pokazuje stepen nedemokratičnosti, ali i nepostojanja pravne države. Sa raspisivanjem izbora, Aleksandar Vučić je očigledno raspisao poziv svojim siledžijama da nekažnjeno napadaju i uteruju strah političkim protivnicima”, piše u saopštenju pokreta.

Levica osudila napada na funkcionere DS

Levica Srbije najoštrije je danas osudila fizički napad na funkcionere Demokratske stranke u Beogradu i podsetila da je to samo još jedan u nizu fizičkih napada i pretnji sa kojima se opozicione stranke suočavaju u predizbornoj kampanji.

Taj pokret je ocenio da apsolutnu odgovornost za nasilje u Srbiji snosi Srpska napredna stranka, koja drži sve poluge izvršne vlasti pod kontrolom i koja nije učinila ništa da institucije sankcionišu nasilje sa prethodnih vanrednih lokalnih izbora širom Srbije.

(Agencije, Alo.rs)