GRADONAČELNICI SA SEVERA PODNELI OSTAVKE! Kosovski Srbi prekidaju komunikaciju sa vlastima iz Prištine!

Foto: Tanjug

Skupština opštine Kosovska Mitrovica na vanrednoj sednici usvojila je Deklaraciju o prekidu komunikacije, saradnje, svih poslovnih i institucijalnih odnosa sa institucijama Prištine.

“Organi albanske i prištinske administracije u opštinama na severu Kosova od danas ne postoje. Dalje funkcionisanje lokalne samouprave po prištinskom, albanskom sistemu na severu Kosova obustavlja se, a organi vlasti i opštinske službe neće funkcionisati, dok lokalne skupštine neće zasedati.Odluka ostaje do povlačenja diskriminatorskih odluka Prištine”, saopšteno je na vanrednoj sednici u Mitrovici.

Inače, Goran Rakić je na početku sednice podneo ostavku na mesto gradonačelnika  zbog uvođenje taksi od 100 odsto na srpsku robu, kontinuiranog nasilja koje sprovode institucije iz Prištine i zbog nepoštovanja međunarodnih ugovora.

HLADAN TUŠ ZA EDIJA RAMU: Koju VOJSKU TI IMAŠ, da nije EU, granica Srbije bi bila USRED ALBANIJE!

Nakon njega, ostavke su podneli i ostali gradonačelnici sa srpskom većinom na severu Kosova zbog kršenja ljudskih i ekonomskih prava Srba.
Srbija

Foto: Rojters

Podsetimo, u podne, povodom uvođenja takse od 100 odsto na srpsku robu, biće održan miran protest Srba u Kosovskoj Mitrovici.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, Z.Š.)