GORIVO POSKUPLJUJE ZA 10 DANA: Evo koliko će sada koštati LITAR (INFO)

pumpa

Foto: AP/Tanjug

Najcrnje prognoze kažu da bismo do kraja godine mogli da očekujemo novu turbulenciju na tržištu nafte

Cena barela nafte u svetu diktira njen skok i u Srbiji, gde stručnjaci očekuju da će u roku od samo dve nedelje dostići poskupljenje od pet dinara po litru!

Tako benzin BMB 98, koji je prošlog petka koštao 151 dinar po litru, juče se u proseku prodavao za skoro 154, a u narednih deset dana poskupeće na više od 156 dinara. Cena Evrodizela će u istom periodu sa 150 dinara skočiti na 155.

 

[adsenseyu4]

Pumpadžije kažu da poskupljenje goriva diktira cena barela nafte na svetskom tržištu, koja je skočila zbog novih ratnih dejstava u Siriji.

Najcrnje prognoze kažu da bismo do kraja godine mogli da očekujemo novu turbulenciju na tržištu nafte, te da će gorivo prebaciti projektovanu vrednost od 160 dinara po litru.

– Poskupljenje je počelo u petak i do današnjeg dana sve vrste goriva su poskupele za dva do tri dinara. Gorivo u Srbiji će poskupeti još dva i po do tri dinara u narednih dest dana i tu će se završiti skok cena – rekao je za Informer vlasnik jedne od benzinskih stanica u Srbiji.

U Udruženju naftnih kompanija Srbije (UNKS) smatraju da neće biti drastičnijeg porasta cene nafte, ali da će, ukoliko se to i dogodi, Vlada Srbije reagovati i spustiti akcize.

(Dnevne.rs/Telegraf.rsIzvor:Informer)

 

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]