GENERALNA SKUPŠTINA INTERPOLA: Pet zemalja stalo uz Srbiju

sednica

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Dubai — Pet zemalja članica Interpola pridružilo se Srbiji i zahtevu da se glasanje o članstvu Kosova skine sa dnevnog reda Generalne skupštine ove institucije.

To su Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam, saznaje Tanjug.

Glasanje o zahtevu Prištine za članstvo u Interpolu, prema programu, trebalo bi da se održi sutra.

Srbija i ovih pet zemalja zatražile su da Kosovo bude skinuto sa dnevnog reda.

ALBANAC DAO OPŠIRAN INTERVJU: S njim ne bih otišao ni na kafu, otac je na tribinama čuo kako su mi navijači Zvezde psovali majku! (FOTO)

Inače, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas u Dubaiju, gde se i održava skupština Interpola, da se nastavlja politizacija Generalne skupštine Interpola, kada je reč o prijemu Kosova. On je rekao da postoji namera da se zbune države u načinu kako se glasa, navodeći kako će biti moguće ostvariti uvid u rezultate glasanja, a svesno izostavljajući činjenicu da se to ne odnosi na tajno glasanje.

“Pored nejasnih obaveštenja, koja su ne samo neblagovremena, najavljuje se i procedura da ukoliko dođe do glasanja u kome tzv. ‘Kosovo’ ne dobije potrebnu većinu za ulazak, da će se potom odrediti pauza, a onda nakon pauze ide se na novo glasanje. To je potpuno suprotno pravilima koja jasno govore da će se održati dva glasanja, bez pominjanja ikakve pauze.”

ŽESTOK OBRAČUN ZBOG KORIDORA 11: Zorana: To ćeš da objašnjavaš tužilaštvu, a ne meni! Mrka: Ne znaš ti ništa!

“Očigledno da će svi pokušaji biti uloženi da se u toj pauzi obezbedi potrebna većina ukoliko je ne bude bilo u prvom glasanju”, objasnio je ministar Stefanović koji predvodi srpsku delegaciju u Dubaiju.

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)