GENERAL VLADIMIR LAZAREVIĆ: Kome u Srbiji smeta herojska odbrana od NATO agresije?

general

Foto: printscreen/youtube

Više nije tajna da se srpska vojna doktrina, sposobnost i podvizi u odbrani zemlje tokom bombardovanja 1999. izučavaju u celom svetu, pa čak i u jedinicama NATO-a.

Pitam se zašto onda naša vojska, akademci i sadašnje starešine ne bi dobili saznanja o tome i čuli ta iskustva, kazao je general u penziji Vladimir Lazarević, nekadašnji visoki vojni starešina u Vojsci Jugoslavije i komandant Prištinskog korpusa i Treće (Niške) armijske oblasti u periodu agresije NATO-a.

[adsenseyu5]

„Nisam političar, niti sam na bilo koji način uključen u politička dešavanja. Bio sam vojnik i ostao sam samo vojnik, koji je branio svoju domovinu i uvek ću joj služiti. Posle izlaska na slobodu i povratka u Srbiju, pre skoro dve godine, potpuno sam posvećen svojoj porodici i sebi i ne znam zbog čega bi bilo kome smetalo moje pojavljivanje u javnosti“, rekao je Lazarević, prenosi Politika.

Upitan šta se to dogodilo 7. oktobra u Nišu na susretu bivših pripadnika i starešina Prištinskog korpusa i Treće armije, što je izazvalo brojna reagovanja u zemlji i inostranstvu, on je kazao da se radi o pogrešno kvalifikovanom skupu.

ZASTRAŠUJUĆE PROGNOZE: Američki analitičar UPOZORAVA, opasan preokret na Balkanu – uskoro NOVI SUKOBI!? (INFO)

„Pogrešno je kvalifikovati naš ovogodišnji susret kao prvi takve vrste. To je apsolutno netačno. Još 2000. godine mi smo se organizovali i svih narednih godina redovno se sastajali. Sada neko pokušava da iskoristi i zloupotrebi te naše susrete, koji nisu ništa drugo nego obični i srdačni susreti starih i dobrih prijatelja, drugova i saboraca, nas koji smo branili Srbiju, a mnogi se na razne načine i žrtvovali u odbrani domovine. Zar će neko da nam to zabrani, da nam oduzme trenutke sećanja?“, upitao je Lazarević.

On je dodao da su na skupu iznete i argumentovane činjenice o neviđenim zločinima na srpskim narodom.

„Izrečena je istina o monstruoznim zločinima prema srpskom narodu i Srbiji, prema nama koji smo se borili. Kome smeta istina da su tada, pre 18 godina, mnogi izgubili mnogo? Mi ćemo njima uvek odavati svu počast. Za slobodu i budućnost Srbije život je dalo 568 naših saboraca, 568 Obilića iz sastava Prištinskog korpusa, koji su se zauvek preselili na nebo, u večnost i besmrtnost“, istakao je Lazarević.

[adsenseyu1]

Oni su, kazao je on, zajedno sa svima nama, odbranili Srbiju u agresiji i ostvarili jedinstven i dotle nezabeležen heroizam koji danas predstavlja primer cijelom svetu.

„Mi smo, to je fakat, u proleće 1999. godine prednost nad agresorom ostvarili nesalomivim borbenim moralom, visokom patriotizmom, vrhunskom osposobljenošću, efikasnim sistemom komandovanja i za agresora neshvatljivom taktikom angažovanja snaga. Priznali su glavnokomandujući generali NATO-a, a ja to s najvećim ponosom ističem, da protiv herojstva pripadnika naše vojske na Kosmetu nijesu mogli ništa i da su zbog toga bombardovali civilne ciljeve.”

ZORANA PREVRĆE OČIMA: Pogledajte kako je ministarka regovala na govor premijerke Ane Brnabić (VIDEO)

“Mene samo pogađa što u Srbiji još postoje, ja sam im to ime odavno dao, „NATO dobošari”, koji sve pokušavaju da demantuju, kojima nikako ne godi da se čuje istina. A znam veoma dobro da time što pokušavaju da nas demantuju, oni u stvari peru svoju savest“, naveo je Lazarević.

Lazarević je februara 2005. godine dobrovoljno otišao u Hag, gde je posle četiri godine osuđen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

VOZAČI OVO MORATE ZNATI: Nekoliko veoma korisnih saveta o zimskim gumama

Osuđen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu 1998. i 1999. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a potom i komadant Treće armije Vojske Jugoslavije.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Pravda.rs/Izvor: Politika)

[adsenseyu2]

1 Comment on "GENERAL VLADIMIR LAZAREVIĆ: Kome u Srbiji smeta herojska odbrana od NATO agresije?"

  1. Nebi da ponizim srpsku vojnu doktrinu jer je temeljac te doktrine U JNA postavljena što se sramite reći ,kad se ministarka zdravla 90-tih nije libila da kaže zahvaljujući doktrini suzbijanja epidemija u ratnim uslovima je djelo bivše nam države JUGOSLAVIJE.Generale ja sam jugosloven nestidim se a ako vama pojedincima generale Draća viri iz guziuce to je druga stvar i još ako vam je Draža simbol srpstva .Simboli srpstva su za mene nešzo drugo a zasigurno neće to biti koljači ni Hrvatski ni Srpski.

Comments are closed.