FEDORE, SRBINE! Najbolji MMA borac svih vremena ušao u ring uz pesmu Svetog vladike Nikolaja! (VIDEO)

mma

Foto: Facebook/The.Russian.Federation

Ruska zver i legenda MMA sporta će zbog ovoga biti večno poštovan u Srbiji

Legendarni ruski MMA borac, Fedor Emelijanenko, koji važi za najboljeg svih vremena u ovom sportu, obožavan je u Srbiji.

Zver koja u ringu melje protivnike, posle duže pauze, ponovo se vratila u ring posle tri godine pauze. Nedavno se borio sa Fabiom Maldonadom iz Brazila, pred svojom publikom u Sankt Peterburgu.

Nije se najbolje proveo u ringu, pretrpeo je ozbiljne batine, ali je pokazao neverovatnu izdržljivost i na kraju uspeo da preokrene.

[adsenseyu4]

Mnogi su mislili da nije zasluženo pobedio odlukom sudija, ali je fajt-kard pokazao da je Rus bio bolji u dve od tri runde i da je zadao više udaraca, te je to prevagnulo i donelo mu pobedu.

Mnogi u našoj zemlji, koji prate MMA, obradovali su se Fedorovoj pobedi. On je i tokom dolaska u Srbiju pre nekoliko godina objasnio koliko voli našu zemlju, i zbog toga je dobio mnogo fanova.

borac

Foto: printskrin /wallpaper

Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir. Osim turnira, koji je glavni razlog mog dolaska, nameravam da odem na grob patrijarha Pavla i kneza Lazara – rekao je Fedor za Telegraf svojevremeno kada je bio u Beogradu kao promoter jednog MMA spektakla.

[adsenseyu1]

Tada je zauvek ušao u srca svih Srba, a posebno će zapečatiti to mesto kada vide kojom pesmom ulazi u ring od kako se vratio MMA borbama. U pitanju je pesma Vladike Nikolaja Velimirovića, ”Vera večna, vera slavna”.

Fedor je inače tokom dolaska u Beograd bio u poseti Hramu Svetog Save u Beogradu, a takođe je bio i u manastiru Ostrog, kao i na Svetoj Gori.

Veliki je ljubitelj Pravoslavlja i Srba, a to je i pokazao po ulasku u ring posle tri godine pauze.

(Telegraf.rs)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]