Federika Mogerini: Ono što se dogodilo ne sme se ponoviti (INFO)

mogerini-vucic

Foto: tviter/Federika Mogerini

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini saglasili su se da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom…

Rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem, a Mogerini je poručila da „ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti”.

„EU unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup” rekla je Mogerini navodi se u zajedničkom saopštenju.

Vučić i Mogerini sastali su se kako bi, na otvoren i iskren način, razgovarali o najnovijim dešavanjima i budućnosti dijaloga

o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine uz posredovanje Evropske unije, rečeno je u saopštenju.

Visoka predstavnica EU Mogerini izrazila je žaljenje zbog jučerašnjih događaja na Kosovu.

„Ono što se dogodilo juče, ne sme se ponoviti. Evropska unija očekuje očuvanje mira uz mudar i uzdržan pristup”, istakla je Mogerini.

FRANCUSKI HUMANITARAC U ŠOKU: Cela Francuska će saznati istinu, zvaničnici Srbije su udarani cevima i napadnuti šok bombama! Pa čemu da se nada običan narod na KiM?!

Dvoje sagovornika, navodi se, su se saglasili da pronađu nove načine kako bi nastavili sa radom i rešavanjem problema između Beograda i Prištine mirnim putem.

U suštinskom i sadržajnom razgovoru, predsednik Vučić i visoka predstavnica EU Mogerini konstatovali su da je u nacionalnom i državnom interesu Srbije da očuva stabilnost, mir i napredak na putu ka Evropskoj uniji.

MOLIM VAS, ZADRŽITE ŽIVOTINJU: Sergej Trifunović objavio status NA ALBANSKOM povodom HAPŠENJA Marka Đurića?!

Sastanak predsednika Srbije i šefice evropske diplomatije počeo je večeras oko 19.00 časova u zdanju na Andrićevom vencu i trajao je više od dva sata.

(Dnevne.rs/Blic//Izvor: Tanjug)