FANOVI ODAJU POČAST “ANĐELU SA BALKANA”: Toše Proeski bi danas proslavio 36. rođendan (FOTO) (VIDEO)

Proeski

Foto: printscreen/instagram

Toše Proeski bi danas napunio 36 godina, a rođendan “Balkanskog anđela” obeležen je nizom događaja, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji

Neprežaljeni makedonski pevač Toše Proeski, danas bi, 25. januara, napunio 36 godina. Ovog “Balkanskog anđela” (kako su ga fanovi prozvali) i makedonskog slavuja i dalje niko ne zaboravlja, iako je od njegove pogibije prošlo punih devet godina.

Rođendan Tošeta Proeskog obeležen je nizom događaja, kako u Srbiji, tako i u Makedoniji.

[adsenseyu4]

U Beogradu je u ponedeljak, 21. januara, u maloj crkvi kod Hrama Svetog Save održan pomen za Tošeta Proeskog. Verni poštovaoci Tošetovog lika i dela okupili su se da nikad prežaljenom pevaču još jednom odaju počast i na ovaj način.

– Već skoro 10 godina ne dozvoljavamo da se njegovo ime zaboravi, pa, shodno tome, uvek u januaru za rođendan i u oktobru za godišnjicu smrti organizujemo pomen na istom mestu.Sveštenim licima iz Hrama je drago što smo izabrali baš njihovu crkvu kako bismo se na adekvatan način prisetili Tošeta, i uvek nam rado izađu u susret. S obzirom da je Toše bio veliki vernik i pravoslavac, nema adekvatnijeg načina da se obeleže ova dva datuma – rekla nam je Aleksandra Obradović.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Osim toga, “Forum mladih Makedonaca u Srbiji” ove godine će 27. januara organizovati u Nišu akciju dobrovoljnog davanja krvi, koja će trajati od 10 do 15 časova u prostorijama Pravnog fakulteta, kao i akciju prikupljanja humanitarne pomoći za najugroženiju decu, koja će trajati 27. i 28. januara u TC Kalča od 12 do 18 časova.

[adsenseyu1]

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

U Kruševu će u memorijalnom centru biti održana izložba do sada neobjavljenih Tošetovih fotografija, takođe, biće promovisana i neobjavljena instrumentalna verzija pesme “Nikada”.

Fanovi iz Srbije, ali i celog regiona, smatraju da ne postoji bolji način da se obeleži rođendan nekoga ko je bio veliki umetnik, veliki humanista, veliki vernik, a pre svega veliki čovek, nego kroz molitvu i humanitarne aktivnosti.

U oktobru, na 10. godišnjicu smrti, planiran je izlazak nikad objavljenog Tošetovog albuma, a fanovi iz Srbije takođe će nizom aktivnosti obeležiti neverovatnih deset godina kako nas je Toše napustio.

Podsećamo, Toše Proeski je rođen 25. januara 1981. godine u Prilepu, a život je izgubio u teškoj saobraćajnoj nesreći 16. oktobra 2007. godine na auto-putu kod Nove Gradiške.

[adsenseyu5]

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)

[adsenseyu2]