EVROPA I DALJE ĆUTI: ‘Da li treba neko dete da nam umre u 21. veku zbog nedostatka antibiotika?!’ (INFO)

lekar

Foto: Tanjug

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Ĺončar najoštrije je osudio današnju odluku da se ne pusti konvoj sa humanitarnom pomoći koji je bio namenjen Klinicko-bolnickom centru u Kosovskoj Mitrovici i pozvao međunarodne autoritete da najzad reaguju na ovo bezočno kršenje osnovnih ljudskih prava.

– Da li je potrebno da neko dete umre u 21. veku zbog nedostatka antibiotika ili bilo kog sličnog leka da bi čelnici EU i SAD reagovali na flagrantne primere ugrožavanja osnovnih ljudskih prava srpskog naroda na KiM od strane onih koji sebe predstavljaju kao državnike nekakve samoproglašene države.

Samo u očima EU i SAD ti ljudi simbolizuju nekoga ko ima demokratski i civilizacijski kapacitet da bude legitimni sagovornik i donosilac odluka u skladu sa najvišim načelima UN i EU.

Njihov civilizacijski maksimum je uvođenje taksi od 100 odsto i zabrana distribucije lekova i medicinskih sredstava, ali to je od takvih pojedinaca i ocekivano, ali da li je cutanje i nereagovanje celnika EU i SAD na zabranu prolaska humanitarnog konvoja nesto s cim u 21. veku možemo da se pomirimo?

SRPSKO JEZERO SMRTI: Ovde se mnogi rado kupaju, ali ne znaju MRAČNU TAJNU koju voda krije (FOTO MAPA)

Kad i u kojim situacijama je primenjivo međunarodno pravo, ali i demonstracija ljudskosti odnosno humanosti? Da li su naša deca na KiM izuzeta od svih ovih načela – rekao je ministar Lončar.

(Dnevne.rs /Izvor: Republika)