EVROPA 2035. po PROGNOZAMA RUSA: Gde je tu SRBIJA? (INFO)

Foto:Printskin/ Google Maps, Wikipedia

Foto:Printskin/ Google Maps, Wikipedia

Navodno, da bi se umirila Turska, nastaće Velika Albanija koju će činiti Albanija, Kosovo, deo oko Preševa i deo zapadne Makedonije

Prema prognozama ruskih stručnjaka, Evropu 2035. godine čeka drastična promena po pitanju granica.

Ovu analizu su uradili ruski stručnjaci, na osnovu dokumenata CIA, ruske službe GRU i ekspertskih grupa sa Zbignjevom Bžežinskim i Samjuelom Hantigtonom na čelu.

Ono što je nama najzanimljivije, logično, tiče se Srbije. O tome smo čitali pre dva dana i od bivšeg šefa kancelarije ambasade Velike Britanije u Banjaluci, Timotija Lesa, a teorije se poklapaju – teritoriju Bosne i Hercegovine bi mogle da podele Srbija i Hrvatska.

HOROSKOP ZA SUTRA (4. januar 2018.): Blizanci započinju biznis, Vaga ima dobar dan, Vodolija relaksirana (ASTROLOGIJA)

Dalje, da bi se umirila Turska, nastaće Velika Albanija koju će činiti Albanija, Kosovo, deo oko Preševa i deo zapadne Makedonije.

Ono što se takođe tiče nas, Mađarska bi u tom scenariju povratila deo svoje nekadašnje teritorije u Rumuniji i severnom Banatu.

Poljska će morati da se odrekne dela teritorija posle novih sporazuma između Rusije i Nemačke.

Belorusija će nestati i postaće deo Rusije, kao i delovi baltičkih država i Ukrajine. Smatra se i da Rusija neće moći da zadrži Čečeniju i Dagestan.

Škotska će u ponovljenom pokušaju proglasiti nezavisnost, što će podstaći ujedinjenje Irske.

Katalonci i Baski će proglasiti nezavisnost od Španije, a posledica će biti raspad multikultularizma u Francuskoj.

Oko Marselja će nastati islamska država, a oblast Loren sa centrom u Strazburu priključiće se Nemačkoj, dok će Korzika proglasiti nezavisnost.

Raspašće se Belgija, a Flamanci će se priključiti Holandiji. Italija će se raspasti na bogati sever i siromašni jug, a Sardinija i Sicilija će proglasiti nezavisnost.

Ovaj TEST radi ceo REGION, posle 2 dana retko ko nađe broj 9 u svim ovim OSMICAMA! Ako nađete za 8 sekundi stvarno ste NATPROSEČNO INTELIGENTNI! (FOTO)

SRPSKI STRUČNJACI: SAMO POLITIČKE ŽELJE

Slobodan Marković, vanredni profesor na Fakultetu političkih nauka, svojevremeno je rekao na ovu temu da ruski stručnjaci ogradili da će promene zavisiti od socijalne i političke nestabilnosti.

– Ako se uporede karte Evrope 1910. i 1920. godine vide se ogromne promene jer su nestala četiri carstva. To niko nije mogao predvideti – kaže on.

Foto: Wikipedia

Marković kaže da se iza ove karte kriju politički interesi…

– Nemačka i Rusija dobijaju teritorije, ali Rusija i gubi teritoriju. Promene u 20. veku događale su se posle Prvog i Drugog svetskog rata i posle hladnog rata. Kod nas su se promene dogodile posle hladnog rata. Postoji mogućnost i da se sada stvore nove države.

Na primer, ustavom Velike Britanije to je dozvoljeno. U Belgiji se razgovara po klubovima o promenama granica te zemlje.

U nekim zemljama i neće doći do velikih promena. Ako se Škotska otcepi ona će ipak ostati u nekoj vezi sa Velikom Britanijom – rekao je Marković za “Politiku”.

Međutim, Marković kaže da ako se u zapadnoj Evropi dogodi promena granica na osnovu dogovora, to će da postane model i misli da je nemoguće da u okolini Marselja nastane islamska država i da se oblast Loren u Francuskoj priključi Nemačkoj.

IKONA JE OSLIKANA NA DRVETU SA ZLATNOM PLOČOM: Vlasnici su je zazidali u tajni bunker svoje kuće, gde je donedavno bila (INFO)

Predrag Marković, istoričar, smatra da je ova karta kao igra “Riziko” i da se samo kod nas menjaju granice.

– Jugoslaviji su prekrajane granice uprkos Helsinškoj povelji. To se dogodilo još u Nagorno Karabahu, Osetiji, Abhaziji. Na Kosmetu je promenjena granica, a za Makedoniju se to ne može reći jer ona ne postoji kao funkcionalna država. U Bosni i Hercegovini dva entiteta su ravnodušna prema promenama granica. Moguće je da se Škotska otcepi i da Albanija promeni granicu – kaže on.

(Dnevne.rs/Izvor:Telegraf.rs)