Evo koji deo Srbije uskoro će pogoditi nevreme sa gradom: Na snazi je narandžasti meteoalarm (RHMZ)

drvo

Foto: Dnevne.rs /Izvor

Meteoalarm nas upozorava da je vreme opasno i da može prouzrokovati materijalnu štetu

Iako će danas u Srbiji vreme biti promenljivo oblačno i toplo, mestimično sa kišom, na severu zemlje moguće su kratkotrajne vremenske nepogode.

Najniža temperatura biće od 10 do 16, a najviša od 22 do 26 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje da su do 13:17 sati na području Bačke mogući lokalni pljuskovi i grmljavine, a da je, takođe, moguća i pojava grada.

kisa

Meteoalarm, Printskrin: RHMZ

U isto vreme, izdat je i narandžasti meteoalarm za Banat i Bačku, koji nas upozorava da je vreme opasno i da može prouzrokovati materijalnu štetu, kao i da postoji mogućnost da bude opasno po ljude i životinje. Zato se žiteljima ovih krajeva Srbije savetuje oprez.

Sredina radne nedelje donosi umeren intenzitet saobraćaja na putevima širom Srbije, ali se zbog nestabilnih vremenskih prilika savetuje veći oprez za volanom, saopštio je danas Auto moto savez Srbije. 

Najintenzivnije padavine danas se očekuju na severu zemlje, zbog čega se vozačima savetuje da, ukoliko naiđu na jaku kišu, smenje brzinu jer je vidljivost znatno smanjena, pa su češće i saobraćajne nezgode.

srbija

Najava RHMZ, Printskrin: RHMZ

Usporena vožnja moguća je na deonicama koje prolaze kroz stenske useke i klisure usled učestale pojave odrona zemlje i kamena, a najčesći su duž Ibarske, Drinske i Ðerdapske magistrale.

       

(Dnevne.rs /Izvor: Telegraf.rs)