Evo ko je terorista koji je ubio 38 turista u Tunisu (VIDEO)

terorista
Islamska država je imenovala Abua Jahja Kujravanija kao čoveka koji je ubio 38 turista u Imeprijal hotelu u Tunisu. Oni su ubijeni na plaži i u hotelima u koje su se sakrili od terorista. Među mrtvima je petoro Britanaca.

Ektremisti Islamske države objavili su fotografiju čoveka koji stoji iza napada na plažu u Tunisu.

Na društvenim mrežama Islamske države otkriveno je kako izgleda monstrum koji je usmrtio 38 turista, a dato je i njegovo ime – Abu Jahja Kujravani.Na fotografiji je prikazan mlad čovek sa dužom kosom koji sedi između dve puške kojima je izvršio napad.

– Naš brat, vojnik Kalifata, Abu Jahja al Kujravani, koji je ostvario svoj cilj u Imperijal hotelu, bez obzira na obezbeđenje – piše uz njegovu fotografiju.

[adsenseyu1]

Kako izveštavaju britanski mediji, Britanci su bili glavna meta terorističkog napada u Tunisu, a pored njih, na meti su bili i Nemci, Belgijanci i Tunižani.

– Smejao se i zezao, delovao je kao normalan dečko. Birao je koga će da ubije. Pojedinim osobama je govorio da se sklone. Birao je britanske i francuske turiste – rekao je jedan od svedoka.

Još nije zvanično utvrđeno da li je to terorista koji je usmrtio turiste u Susu. Na internetu se pak pojavio video snimak na kom se vidi jedan od dvojice terorista koji je ubijen nakon jučerašnjeg terorističkog napada koji se dogodio na plaži u Tunisu.

[adsenseyu1]
(Blic)