EVO KO JE LAŽNA LEKARKA IZ VRŠCA: Slagala i oca doktora da je diplomirala na medicini (FOTO)

prevarant

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

Lažna doktorka Višnja Đumić duboko je zagazila u sopstvenu laž – osim što je bez diplome radila godinama na pedijatriji, slagala je i roditelje, medicinske radnike, da je završila medicinu.

Njen otac je Predrag Đumić, vrsni neuropsihijatar, koga svi u Vršcu izuzetno poštuju, a kada je saznao da je Višnjina diploma lažna i da je samo završila prvu godinu Medicinskog fakulteta u Novom Sadu, od šoka je zanemeo.

Kako je “Blic” već pisao, Đumićeva je bila zaposlena kao doktor medicine u Službi pedijatrije sa neonatologijom u Opštoj bolnici u Vršcu, a decu je “lečila” od decembra 2015. godine do 3. aprila 2018. godine.

Prvo kao pripravnica volonterka, a nakon što je prošla pripravnički staž, i kao doktor medicine. Početkom aprila Antikorupcijski tim Ministarstva zdravlja razotkrio je ovu prevarantkinju.

Kada je razotkrivena njena prevara, Višnja je istražnim organima odmah sve priznala. Objasnila je da je pokušala da studira, ali da joj uopšte nije išlo.

Kasnije je, kaže, došla na ideju da falsifikuje diplomu, što je prema sopstvenom priznanju, uspela uz pomoć izvesnog Marka iz Novog Sada.

prevarant

FOTO: PRIVATNA ARHIVA / PRIVATNA ARHIVA

Izvor “Blica” objašnjava da kada je otac lažne doktorke čuo sve detalje, po njegovom izrazu lica inspektori su shvatili da čovek apsolutno ništa nije znao.

Koliko je daleko bila spreman da ide u svojoj prevari, govori i to da je lažna doktorka čak imala i fotografiju sa odbrane svog diplomskog rada.

Naime, “Blic” je došao u posed fotografija nastalih ispred Medicinskog fakulteta u Novom Sadu na kojoj je Višnja sa svojim roditeljima. Na fotografiji ona drži poklone koji se obično dobijaju kada se završava fakultet i polaže diplomski ispit.

Međutim, ono što nije poznato jeste činjenica kako joj je pošlo za rukom i da diplomski ispit lažira, a da pri tome roditelji ništa ne posumnjaju.

Na osnovu falsifikovane diplome doktora medicine, u martu 2016. godine Đumićeva je potpisala ugovor o volonterskom obavljanju pripravničkog staža i polaganju stručnog ispita u cilju pripreme i osposobljavanja za samostalni rad – stoji u prijavi koju je Ministarstvo zdravlja podnelo Osnovnom javnom tužilaštvu u Vršcu.

Nakon potpisanog ugovora o stručnom osposobljavanju, lažna doktorka pribavila je i falsifikovanu potvrdu i uverenje kao da je položila stručni ispit za doktora medicine pred komisijom Ministarstva zdravlja. Ona je tako sve vreme, svesno, lažnim prikazivanjem činjenica dovela u zabludu i održavala u zabludi rukovodstvo te bolnice.

STRAVIČNA SMRT MONSTRUMA IZ RAKOVICE: Komadićem stakla iz 14. puta prerezao arteriju

Zahvaljujući prevari kojom se poslužila, rukovodstvo sa Đumićevom potpisuje dva ugovora. Prvo ugovor o radu na određeno vreme 1. februara 2017. godine i ugovor na neodređeno vreme 14. jula 2017. godine.

Ma koliko čudno to zvučalo, prema našim saznanjima, na rad lažne doktorke nije bilo pritužbi. Direktor vršačke opšte bolnice Danilo Mitrović rekao je da je lažna doktorka bila sekundarni lekar, te da je radila tehničko-administrativni deo posla, da nije lečila decu i nije samostalno donosila odluke. Prema njegovim rečima, ona je udaljena sa posla.

Slučaj lažne doktorke otkriven je kada je trebala da bude odobrena njena specijalizacija jer je tada proverena dokumentacija. Višnjini roditelji su poznati vršački medicinski radnici, pa se pretpostavlja da zato niko nije posumnjao.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da će ubuduće biti stroža kontrola diploma prilikom zapošljavanja zdravstvenih radnika i da će biti kontaktirani i fakulteti gde je ona stečena.

– Moramo da uradimo kontrolu. Sada ćemo još budnije proveravati sve ustanove odakle dođe dokument, jer nismo se nadali da neko tako nešto može da uradi – rekao je ministar.

Ministarstvo je protiv lažne lekarke podnelo krivičnu prijavu za prevaru, a preti joj novčana kazna i kazna zatvora.

(Dnevne.rs /Izvor:  S. Todorović , M. Stanić, Blic)

1 Comment on "EVO KO JE LAŽNA LEKARKA IZ VRŠCA: Slagala i oca doktora da je diplomirala na medicini (FOTO)"

  1. To je kad roditelji imaju prevelika ocekivanja i vrse pritisak.

Comments are closed.