Evo kako je RADE ŠERBEDŽIJA ODREAGOVAO na provokaciju hrvatskog voditelja

Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

Glumac Rade Šerbedžija, čiju zabranu nastupa u Zagrebu ovih dana traže hrvatski branitelji, umalo nije napustio studio regionalne N1 TV u Zagrebu

Šerbedžija je burno reagovao nakon što je voditelj konstatovao da se to možda ne bi dogodilo da imaju priliku da čuju njegov odgovor na pitanje ko je u proteklom ratu bio agresor, a ko žrtva.

[adsenseyu4]

“Hoćete li vi mene ostaviti na miru, čoveče, ne želim o tom stvarima da govorim! Da se sad dignem iz studija? Rekao sam već – to nije istina što su citirali žutu štampu, ja takve stvari nisam rekao! Ja zato imam neugodnosti u zemlji u kojoj živim i gradu u kojem radim, ne želim da budem tako obeležen i lažno napadan. Imate li neko drugo pitanje”, zapitao je Šerbedžija.

Prethodno Šerbedžija je upitan da proširi pojasni svoju izjavu da “treba biti svestan, da sve to što se radilo u ime srpstva, hrvatstva, muslimanstva i ostalih “izama” i nacionalizama, sve su činili pojedinci, jedan mali deo ljudi.

Zašto našim odnosima i danas u najvećoj meri dominiraju teme iz te toliko ružne prošlosti, glasilo je pitanje.

“Ja sam toliko ranjen raznim stvarima, ne samo ovim poslednjim, nego zbog mnogih stvari koje sam govorio ovim narodima – a to je uvek bilo protiv rata. Bez obzira na političke i nacionalne razlike ljudi. Zato ne želim o tome više da pričam”, rekao je Šerbedžija.

Osim hrvatskih branitelja, koji su tražili zabranu nastupa Šerbedžije u Zagrebu, proslavljenog glumca je prozvao i ministar Toma Medved koji je stao u odbranu branitelja rekavši:

[adsenseyu1]

“Ministarstvo hrvatskih branitelja ima obavezu čuvanja vrednosti i stečevina pravnog, legitimnog, obrambenog i oslobodilačkog Domovinskog rata na ponos hrvatskih branitelja, ratnih stradalnika i svih građana Republike Hrvatske”.

Šerbedžija je od Medveda tražio izvinjenje, koje, međutim, do danas nije dobio.

Proslavljeni glumac, koji živi u Hrvatskoj, po ocu je Srbin. Njegov otac živi u Beogradu i ima 104 godine.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Tanjug.rs)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]