ERDOGAN STAVIO DO ZNANJA KOLINDI: Hrvatska da ostavi na miru Republiku Srpsku!

Erdogan

Foto: Rojters

Trenutna situacija u BiH je uokvirena Dejtonskim sporazumom. Struktura je unutrašnje pitanje BiH, istakao je Tajip Redžep Erdogan, nakon sastanka sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović u Ankari. Erdogan je tako na najdirektniji način odgovorio na nastojanja Zagreba da izmeni Dejtonski sporazum i ukine Republiku Srpsku, ili makar umanji njenu teritoriju.

– Naravno BiH ima trojni mehanizam, naši ministri se sastaju, mi kao lideri se sastajemo. Mi ćemo videti kako možemo doprineti rešavanju situacije. Ja mislim da mi kao lideri ne treba da se izjašnjavamo. Ne treba da iznosimo svoje mišljenje, to je unutrašnje pitanje BiH –  poručio je predsednik Turske osvrćući se na pitanje promene Ustava BiH i položaja Hrvata, prenosi N1.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, nakon sastanka, izjavila je da se Hrvatska i Turska zalažu za unapređenje društvenih procesa u BiH, te da će u narednom periodu ući u proces koji će biti koristan za dve države, tako i za region.

BANJALUKOM SE ORILO “PUKNI ZORO”: Pripadnici policije RS i narod pevali kao jedno tokom obeležavanja Dana Republike Srpske (VIDEO)

– Želimo videti Bosnu i Hercegovinu kako se razvija- Želim da naglasim važnost sva tri konstitutivna naroda u BiH i potrebu da se nastavi s ustavnom reformom, što će osigurati budućnost sva tri naroda i budućnost BiH, koja će biti prosperitetna i koja će imati mogućnost nastavka pregovora s EU što je pre moguće. Mi se veselimo tome što ćemo susedima pružiti svu pomoć na tom putu – istakla je Kitarović.

„ZAPALIO“ JAVNOST GOVOROM NA DAN REPUBLIKE SRPSKE: Rusi, Zapad i STRADANJA SRPSKOG NARODA

Predsednik Turske Redžeo Tajip Erdogan izjavio je večeras i da će trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Turske, Hrvatske i Bosne i Hercegovine biti održan tokom februara, a nakon tog sastanka uslediće i samit lidera tri zemlje.

Podsetimo, hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović pokušala je da američkog predsednika Donalda Trampa pridobije za hrvatasku stvar u BiH, a slično je pokušala i prilikom posete Moskvi i Vladimiru Putinu.

ŠOK SNIMAK: Monstrum iz Rakovice zalagao se za prava dece, a posle 2 godine ZAKLAO ŽENU i ZADAVIO ČETVOROGODIŠNJEG SINA (VIDEO)

I tada je kao i sa Erdoganom ostala praznih ruku. Istina, i Tramp i Putin i Erdogan su joj poručili da pažljivo prate situaciju u Bosni.

(Dnevne.rs/SrbijaDanas.com/Izvor: Informer)