EPISKOP BAČKI IRINEJ O MINISTARKI: “Treba joj pomoć duhovnika, njena kritika patrijarha može se tumačiti kao otuđenost od Crkve njenih predaka”

Zorana Mihajlović

Foto montaža: Dnevne.rs/Tanjug/Wikipedia/PanchoS

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpuno svesno je podržala nemačku književnicu Hertu Miler, saopštio je episkop bački Irinej, a prenosi B92.

Kako navodi episkop SPC, “svakom iole dobronamernom čoveku upoznatom sa činjenicom da svake godine u Srbiji umre 30.000 ljudi više nego što se rodi”, nesporan je apel patrijarha Irineja “da preporučimo našim materama da su dužne da rađaju decu, po Božjem blagoslovu i daru datom majkama, da na taj način ostanemo u istoriji“.

[adsenseyu5]

Episkop Irinej je istakao da je ministarka i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, te reči “koje su izraz njegovog decenijama sticanog duhovnog iskustva koje duboko sagledava našu nacionalnu tragediju, postepeno nestajanje sa lica zemlje”, stavila u kontekst ratova i stradanja.

POTRUDILA SE: Pogledajte kakvu trpezu je pripremila Lidija Vukićević za slavu Sveta Petka (FOTO)

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je ranije na tu izjavu patrijarha da treba pustiti žene da rađaju onda kada one to hoće.

APSOLUTNA DOMINACIJA: Ovo ŽENSKO IME je najpopularnije na svetu!

“Time je gospođa Mihajlović potpuno svesno podržala nemačku književnicu Hertu Miler, koja je samo dan ranije za ratove u bivšoj Jugoslaviji optužila srpski narod i Srpsku Pravoslavnu Crkvu”, naveo je episkop bački.

“Motivacija Herte Miler zasnovana na istorijskim kompleksima i porodičnom vaspitanju jasna je i neupitna”, navodi episkop bački, dodajući da je motivacija Zorane Mihajlović da “izvrće reči o deci i blagoslovu i radosti rađanja” nije politička:

[adsenseyu1]

“To znači da ona ne očekuje da će tako sebi i političkoj stranci kojoj pripada doneti glasove na izborima. Pre će biti da je njena motivacija lične prirode, da je zapretena negde u njenoj podsvesti i da joj treba pomoć duhovnika”.

HOROR: POSLEDNJI DETALJI STRAVIČNE NESREĆE U KNEZ MIHAILOVOJ – Kolima jurio ljude, radnici kafića u punom gasu prešao preko noge! (VIDEO) (FOTO)

Kako kaže, njena kritika “poglavara Srpske Pravoslavne Crkve može se tumačiti i kao njena otuđenost od te Crkve, Crkve njenih predaka”.

TRIDESET GODINA TURBULENTNOG BRAKA: Izdržali su sve, ali od ovog šoka, ona i Boba se nikada neće oporaviti!

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor:Nedeljnik.rs)

[adsenseyu2]