ENDI DOBIO ŠTA JE TRAŽIO: Ovako je Đoković odgovorio na prozivke Mareja (VIDEO)

teniser

Foto: printskirn /twitter Dubai Tennis Champs

Najbolji teniser sveta Srbin Novak Đoković odgovorio je na prozivke Endija Mareja u vezi izjave sa jednakim nagradnim fondovima za tenisere i teniserke.

Đoković je poslednjih nekoliko dana na meti žestokih kritika američkih medija i pojedinih igrača, a među kojima su Endi Marej, Serena Vilijams…

[adsenseyu5]

“Rekao sam sve što sam imao da kažem. Endi mi je poslao poruku, razgovarali smo otvoreno i iskreno, a ja sam poslao poruku Sereni, Karolini Voznijacki i drugima – želeo sam da razumeju šta sam rekao, nisam imao nameru nikoga da uvredim ili da moja izjava ima negativnu konotaciju”, rekao je Đoković i dodao:

“Tenis mi je mnogo dao i osećao sam da je moja dužnost da govorim o raspodeli bogatstva u sportu. Nisam pravio razlike po pitanju roda, verujem u jednakost prilika, a svi mi doprinosimo na svoj način. Žao mi je ako sam na bilo koji način povredio teniserke”.

Od 2007. godine isti su nagradni fondovi na Gren slem turnirima, kao i u Indijan Velsu i Majamiju. Tema je počela komentarom Rejmonda Mura, direktora turnira koji je u međuvremenu podneo ostavku, da bi zatim na konferenciji za medije o muškom i ženskom tenisu govorio i Novak Đoković.

[adsenseyu1]

Ono što je Đoković rekao, a što potvrđuje i snimak, nije preneto potpuno, već je izvučeno iz konteksta.